Recept Afdrukken
Spruitjes stamppot met zuurkool, ui en spekreepjes
Instructies
  1. De aardappels in stukken in de pan met de spruiten er bovenop (grote spruiten met een mesje inkruisen) Wat zout erbij en water tot de spruiten net drijven. Dit geheel aan de kook brengen en 15-20 minuten op een zacht vuur door laten koken tot de spruitjes beetgaar zijn.
  2. Tegelijk de zuurkool in een aparte pan met een laagje water aan de kook brengen en ook ongeveer 15-20 minuten op een laag vuur laten doorkoken.
  3. Halverwege het kookproces een flinke klont boter of olie in een Koekenpan verwarmen en daar de spekblokjes in uitbakken, daarna de ui erbij doen en hier een laagje paprikapoeder overheen strooien en dit geheel door elkaar scheppen en verwarmen tot de uien een donker kleurtje krijgen.
  4. De aardappels en spruiten afgieten en zuurkool afgieten en e.v. 1-2 dl kookvocht opvangen.
  5. Ondertussen de aardappels en spruiten fijnstampen en hier de zuurkool doorscheppen samen met het spek-ui mengsel. Daarna op eigen inzicht (het moet natuurlijk niet te dun worden) nog wat kookvocht toevoegen en de HELFT van het zakje gyroskruiden. Dit erdoor roeren en daarna evt naar eigen smaak nog wat meer kruiden aan toevoegen, echter niet het hele zakje want dat gaat overheersen.
  6. Lekker met rookworst of een uitgebakken speklapje.
Deel dit Recept