Dit is een erg lekker voorgerechtje. Gemakkelijk te maken, maar ook wel een beetje apart. Door de balsamico, gekarameliseerde uien en geitenkaas.

Recept Afdrukken
Gekarameliseerde balsamico-uientaartjes
Maaltijd Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties
Amuses of 6 voorgerechtjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor de gekarameliseerde uien
Maaltijd Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties
Amuses of 6 voorgerechtjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor de gekarameliseerde uien
Instructies
  1. pel de ui en snijd ze in halve ringen. Verwarm een braadpan, voeg hierbij de uien, olijfolie, basterdsuiker, balsamicoazijn, water, rozemarijn, zout en peper. Verwarm dit 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.Haal de deksel van de pan en laat alles onder af en toe roeren nog 5 tot 8 minuten zachtjes koken tot het water verdampt is.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als je amuses maakt halveer je de plakjes zodat de amuses niet te groot worden.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bladerdeeg met olijventapenaden. Leg hier een volle eetlepel gekarameliseerde uien op. Bestrooi met kruimels geitenkaas, en een beetje rozemarijn.
  4. Zet de hapjes 10 minuten in de oven. Schakel de temperatuur hierna terug naar 170 C en bak de taartjes nog 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn en het deeg gaar is.
  5. Serveer de taartjes warm.
Deel dit Recept