Begin maart hebben wij, van Vaassen Actief, verslag gedaan van twee inloopbijeenkomsten betreffende de fietsroute van Apeldoorn naar Epe. Er zijn twee routes tot schetsontwerpen uitgewerkt: een fietsroute langs het historische treinbaan pad (de Baronnenroute genoemd) en een fietsroute in de omgeving van het kanaal (de Veluweflankroute genoemd). De bijeenkomsten waren op 9 maart in Restaurant Gewoon Gastvrij in Wenum (foto’s 1 t/m 15) en op 11 maart in de Hezebrink in Emst (foto’s 16 t/m 31). De inloopbijeenkomsten werden goedbezocht. 

Tijdens deze bijeenkomsten zijn verschillende aandachtspunten aan de orde gekomen of bezwaren ingediend en men kon ook via de website https://vlotveiligfietsen.nl reageren. In totaal zijn er ruim 400 reacties binnen gekomen. Door deze vele reacties en de situatie rondom het coronavirus, neemt de verwerking meer tijd in beslag dan verwacht.
Het verslag van deze inspraak, met daarin alle reacties verwacht de Cleantech Regio uiterlijk de eerste helft van juni klaar te hebben.

Er staat inmiddels een lijst met de meest gestelde vragen, meningen of voorstellen beschikbaar op https://vlotveiligfietsen.nl/nieuws/eerste-inventarisatie-van-reacties-op-fietsroute-apeldoorn-vaassen-epe. Uit deze lijst blijkt wel dat de meeste zorgen liggen bij de verkeersveiligheid.
Vooral bij het kruisen van drukke wegen zoals bij de Laan van Fasna.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, melden wij dit hier.