Sinds februari is Vaassen een meubelwinkel rijker Aurelius Imperial Oak aan de Laan van Fasna 40 in Vaassen. Dit is niet zomaar een meubelwinkel, maar een stoere. Als wij binnenkomen in de showroom, boven Baderie Reusken, ademt het dan ook stoerheid uit. Alles wat we zien is van hout en/of metaal, zoals je op de foto’s goed kunt zien.

We worden ontvangen door Frank Huis in ’t Veld, 38 jaar en Michiel Wiersinga, 34 jaar, de eigenaren van deze nieuwe winkel. De samenwerking is nieuw, maar beide kennen elkaar al geruime tijd. Nadat beide al een tijdje rondliepen met het idee voor een winkel, vonden zij elkaar hierin.

Twee mannen die vol trots en passie vertellen over alles wat er te zien is in de showroom. Na een rondje gemaakt te hebben langs alle prachtige houtpanelen, boomstammen, tafels, stoelen en bijzettafels weten wij weer wat meer over de achtergronden van hetgeen is gemaakt. Midden in de ruimte staat een tafel met twee banken, een niet te missen item in de showroom. Frank ‘dit is mijn favoriet in de showroom. Robuust en solide’. (Op de foto zie je welke tafel hij bedoelt) ´Momenteel is de showroom nog niet helemaal af, er komen nog stoelen bij, maar we gaan ons ook richten op echte industriële verlichting. Binnen nu en twee maanden hopen we de showroom helemaal perfect te hebben´.

Op de vraag, waar Aurelius Imperial Oak voor staat, geeft Michiel een weloverwogen uitleg. ‘De naam is afkomstig van keizer Marcus Aurelius: Hij werd door velen gezien als een toonbeeld van een rechtvaardig en menselijk heerser. Eik past hier perfect bij als solide en betrouwbare houtsoort met mythische eigenschappen. Naast Aurelius Imperial Oak heeft Michiel ook een wijnhandel onder de naam ‘Aurelius Wijnen’. Vanuit de locatie van Imperial Oak zijn verschillende wijnen daar af te halen. ‘Daarnaast blijf ik ook de horeca-trainingen verzorgen natuurlijk’.

Michiel vertelt: ‘In Wit-Rusland hebben wij een vaste zakenpartner, Kiryl Zinkovich, die ons helpt met het vinden van het beste hout. Vanuit Wit-Rusland komen vooral de eindproducten, maar ook mooie stukken eikenhout. Niet alleen uit de bossen overigens, we gebruiken ook recyclehout. Denk hierbij aan mooie stukken hout die uit een oud huis komen. Hout met een verhaal dus’.

Frank heeft naast de winkel ook een eigen bedrijf in boomverzorging en een houtzagerij. ’Ik werk met al het hout dat op de Veluwe te vinden is; eik, esdoorn, iep en plataan, eigenlijk al het hout dat een mooie tekening vertoont’. Het wordt ons al snel duidelijk dat ieder gemaakt product uniek is. Geen tafel is hetzelfde, want geen boom is hetzelfde.

Frank: ‘Onze samenwerking is zo succesvol doordat Michiel en ik elkaar zo goed aanvullen. Waar Michiel sterk is in het administratieve gedeelte en de marketing, ben ik sterk in het werken met hout en het vinden van kwalitatief hout. Want wij werken alleen met kwaliteit! Michiel heeft duidelijk twee linkerhanden als het aankomt op maken, maar gelukkig twee rechterhanden als het aankomt op zakelijk instinct, de inkoop en de marketing’.

Op de vraag waarom ze een winkel in Vaassen hebben geopend, is het antwoord duidelijk: ‘We zijn op verschillende locaties wezen kijken, binnen en buiten de gemeente. Bij de een was de locatie te klein, bij de ander op een verkeerde plek. Zo kwamen we op deze locatie uit, die voor ons perfect is. Daarnaast versterken Baderie Reusken en wij elkaar. Ook zijn zij bereid onze klanten te woord te staan, als wij even niet op locatie aanwezig zijn’.

Naast de goede samenwerking met Baderie Reusken, merkt Frank ook op dat hij een samenwerking met andere ondernemers erg belangrijk vindt. Zo zijn er inmiddels al verschillende samenwerkingen ontstaan met verschillende ondernemers uit Vaassen ‘En die verbinding willen wij nog meer opzoeken, elkaar als ondernemers versterken’. En dat dit niet alleen uit commercieel en praktisch oogpunt is, bewijzen ze wel door de samenwerking die er is met ‘De Kruidentuin’ uit Twello. ‘Dit is een dagopvang voor mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. Verschillende eenvoudige werkzaamheden laten wij door hen uitvoeren’. In de showroom zijn ook beelden, foto’s en schilderijen te bekijken en te koop van verschillende lokale kunstenaars.

Dat het niet bij dit huidige aanbod blijft, wordt al snel duidelijk. De mannen zijn tevreden, maar hebben nog veel toekomstplannen. Zo komen er nog meubels voor buiten, komen er nog meer klein meubelen zoals bijvoorbeeld wandplanken van hout met leer. Voor in de toekomst hebben de heren ook heel veel ideeën en uitdagingen. ´We zijn bezig met een speciale meubellijn binnen Aurelius Imperial Oak. Daarnaast komt er ook de mogelijkheid om materialen en een bouwtekening bij ons te verkrijgen, zodat je zelf een eindproduct kunt maken´.

Richting het einde van het interview valt ons oog op een aantal prachtige loftdeuren (of barndoors), helemaal van deze tijd. ‘Ook deze maken wij naar wens, en natuurlijk zorgen wij dat deze via ons bij de klant komt te hangen. De stijl van deze deuren is te verkrijgen van fijn hout tot robuuste boomstamstijl.´

Kortom: zoek jij ‘iets’ van hout op het gebied van meubels, dan is voor Frank en Michiel niets te gek. Zoek jij nu toevallig een gave tafel? Wie weet win jij deze wel via de like en win actie op de facebookpagina van Aurelius Imperial Oak! Of maak gebruik van de speciale openingsaanbieding die zij momenteel hanteren!

De contactgegevens van Aurelius Imperial Oak zijn divers

Website                              www.aureliusimperialoak.nl 

E-mailadres                        info@aureliusimperialoak.nl

Telefoonnummer            (0578) 712 078

www.facebook.com/aurelius.imperialoak.nld

www.instagram.com/aurelius.imperialaok.nld

www.pinterest.com/aurelius.imperialoak_nl