Begin juni is het weer zo ver, ruim 5.000 mensen beklimmen de Alpe d’Huez, ook Team de Keet-Herms doet mee.

5 lopers en 6 fietsers, dat is het team waar de Keet-Herms uit bestaat. Een team dat zich al jarenlang sterk maakt in de strijd tegen kanker. Jenny Berends vertelt over het eerste jaar dat ze mee ging naar de Alpe d’HuZes. ‘’Ik ging mee als supporter en buddy van mijn goede vriendin Helmie.’’ Helmie was getroffen door kanker en wilde zo graag de bergen eens zien. Toen Jenny gevraagd was om mee te gaan als ‘’buddy’’ wist ze eigenlijk meteen dat ze dit wilde doen.  De momenten die ze samen hebben meegemaakt op de berg zijn prachtige herinneringen voor het leven. Helaas is Helmie in juli 2018 overleden. Dit jaar zal Jenny de berg lopend beklimmen met Helmie in gedachte.

Ook de familie Toorn-Beekman gaat mee. Gerlof fietst dit jaar voor de 2ekeer mee. Hij hoopt de berg minimaal 4x te mogen beklimmen. Yvonne wil minimaal 1x de berg te voet beklimmen. Ook dochter Anouk gaat mee dit jaar mee, haar doel is om de berg iniedergeval 2x op te fietsen. Anouk studeert Sport en Bewegen en naast dat ze zelf mee gaat fietsen ondersteunt ze vanuit haar studie een jongen van 25 jaar die helaas al een aantal malen is getroffen door de ziekte kanker. Anouk doet er alles aan om hem te helpen met de voorbereiding op de klim, met zijn driewieler gaat hij de Alpe d’Huez beklimmen.

‘’Je weet dat we samengaan, we maken met zijn alle een vuist tegen kanker en dat is zo ongelofelijk mooi’’ Een mooie uitspraak die meerdere keren naar voren komt. Alle teamleden van Team de Keet-Herms hebben hun eigen reden om zich in te zetten voor dit doel maar uiteindelijk wensen ze allemaal hetzelfde, dat er geen mensen meer hoeven te sterven aan kanker, welke vorm dan ook.

De ervaring die je op de berg hebt, het gevoel van samenhorigheid is ontzettend bijzonder. Yvonne geeft aan dat ‘’bocht 7’’ de Nederlandse bocht is, een kippenvel moment. Op de berg worden vreemden vrienden voor het leven. Iedereen is openhartig en samengaan ze ervoor! Naast alle emoties die loskomen is er ook tijd voor een feestje. Het team bestaat uit een ontzettend gezellige groep. ‘’Samen vieren we het leven’’

Team de Keet-Herms is al vanaf november bezig met het inzamelen van sponsorgeld. Acties zoals huiskamerdiners, fietstochten, diner in de kast en de verkoop van spulletjes. Niets is te gek! Afgelopen december was er een geweldige Apres-ski avond in café de Ruif georganiseerd. Er zijn ruim 300 mensen op af gekomen en er is een heel mooi bedrag binnen gehaald.

Zaterdag 23 maart komt er weer een geweldig feest aan. Namelijk de Foute avond met DJ Laurens.  Het feest vindt plaats in de Blue Sky in Emst. Team de Keet-Herms wil Harry Kuiper dan ook ontzettend bedanken voor de fijne samenwerking. Dat ze dit jaar weer gebruik kunnen maken van de fantastische locatie is geweldig. Ook willen we DJ Laurens bedanken voor zijn bijdrage aan het feest. De gehele opbrengst van de avond gaat naar KWF Kankerbestrijding. Kaarten zijn nog te bestellen bij de Blue Sky in Emst en bij Café bar de Ruif in Vaassen.

 ‘’Iedereen is welkom, jong en oud, neem al je vrienden mee en maak er een geweldig feest van!’’

Meer informatie over Team de Keet-Herms vind je op de Facebookpagina ‘Team de Keet-Herms’

Auteur en foto: Elles Bouwmeester