Vandaag maandag 5 augustus is de Zomerschool van start gegaan. Organisatoren zijn de gemeenten Epe en Heerde, in samenwerking met Koppel-Swoe en Vluchtelingenwerk. Onderwijs-wethouder Erik Visser van de gemeente Epe verrichte de officiële opening in het multifunctionele centrum aan de Potgieterstraat 20 in Vaassen.

Sterke start
De Zomerschool is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar uit de gemeenten Epe en Heerde die maximaal 3 jaar in Nederland zijn. Zij krijgen een afwisselend programma van taallessen en activiteiten aangeboden. Tijdens de taallessen werken de kinderen spelenderwijs aan Nederlands praten, schrijven, lezen en begrijpen. Zo houden ze tijdens de lange zomervakantie hun taalvaardigheid op peil en maken ze een sterke(re) start met het nieuwe schooljaar.

Samen plezier maken
Het activiteitenprogramma staat in het teken van samen plezier maken. Aan bod komen sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en muziek. Alle kinderen uit de gemeente Epe en Heerde tussen de 6 en 18 jaar die zin hebben om aan de activiteiten mee te doen zijn van harte welkom.

Ochtend en middag
Van maandag 5 t/m donderdag 22 augustus 2019 krijgen de kinderen 3 maal per week ’s ochtends taalles. De activiteiten staan geprogrammeerd voor 2 middagen per week. Dat alles in het multifunctionele centrum aan de Potgieterstraat in Vaassen. Deelname aan de Zomerschool is gratis.