Recept Afdrukken
Soto soep
Instructies
  1. Kip of rundvlees zachtjes koken met bouillonblokjes en sotomix in soeppan in 4 liter water. Kip ongeveer 45 minuten en rundvlees ongeveer 2 a 3 uur.
  2. Vlees uit de pan halen en in blokjes snijden. Daarna terug doen in de pan.
  3. Aardappelblokes even meekoken.
  4. 1 bosje Selderij fijn snijden en ook toevoegen.
  5. Ondertussen Rijst koken volgens verpakking. Eeieren hard koken en prei fijn snijden. 2e bosje selderij fijn snijden en in een schaaltje doen evenals de prei en plakjes van de de hard gekookte eieren.
  6. Tauge even in kokend water doen en daarna koud afspoelen. Uit laten lekken in een vergiet en ook in een schaaltje doen.
  7. Soep afmaken met 1 a 2 theelepels sambal ( hangt van de smaak en de hoeveelheid af) en ook e.v nog extra bouillonblokje(s)
  8. Soep wordt geserveerd met: gefruite uitjes in een schaaltje, fijn gesneden rauwe prei, tauge, wat fijn gesneden selderij, hard gekookte eiereren in plakjes, gekookte rijst, kroeppoek en e.c. stokbrood/ciabatta met kruidenboter, alles dus in schaaltjes en iedereen kan aan zijn soep toevoegen wat hij/zij lekker vindt.
Deel dit Recept