Recept Afdrukken
Romige tomatensoep met een knipoog naar Kerst
Maaltijd Voorgerechten
Porties
personen
Maaltijd Voorgerechten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Steek met een leuk vormpje zoals een sterretje of een denneboompje uit het bladerdeeg. Leg de bladerdeegvormpjes op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork in het bladerdeeg zodat het bladerdeeg straks niet helemaal omhoog komt.
  3. Smeer het bladerdeeg vervolgens in met een beetje melk of ei. Strooi daarna bijvoorbeeld wat basilicum over het bladerdeeg
  4. Zet de bladerdeegvormpjes ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
  5. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de tomaten in stukjes.
  6. Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit het uitje met de knoflook ongeveer 2 minuten aan.
  7. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, meng even door elkaar, en bak dit 1 minuut mee.
  8. Voeg daarna de stukjes tomaat, de kruiden, het water en bouillonblokje toe. Laat de soep nu ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen.
  9. Voeg vervolgens de kookroom of slagroom toe en warm dit even mee. Pureer eventueel de soep met een staafmixer.
  10. Serveer de soep met de bladerdeegvormpjes. Voeg eventueel wat verse kruiden toe.
Deel dit Recept