Recept Afdrukken
Romige Kipgratin
Maaltijd Hoofdgerechten
Porties
Personen
Maaltijd Hoofdgerechten
Porties
Personen
Instructies
  1. Verwarm de over voor op 220 graden.
  2. Snij het stokbrood in dunne plakjes en besmeer die met 100 gram van de kruidenboter.
  3. Doe 25 gram kruidenboter in een hapjespan en roerbak eerst de spekjes en daarna de kipfilet met e.v. wat zout en peper goudbruin.
  4. Schep dit met een schuimspaan uit de pan en doe de kipfilet met spekjes in een ingevette ovenschaal.
  5. Roerbak de prei in de hapjespan met het achtergebleven vet ca. 2 minuten.
  6. Maak ondertussen de Witte saus door 20 gram boter te smelten in een pannetje en door de gesmolten boter de bloem te roeren met een garde. Niet laten kleuren! Voeg dan scheutje voor scheutje de warme bouillon hierbij en roer dit tot een gladde saus. Breng de saus e.v. op smaak met wat zout en peper. Roer de peterselie hierdoor en laat onder af en toe roeren nog een paar minuten sudderen.
  7. Schep de prei door het kip mengsel in de ovenschaal en giet de saus hierover.
  8. Dek de ovenschotel af met de besmeerde plakjes stokbrood. Strooi als laatste de geraspte kaas hierover.
  9. Laat de ovenschotel in het midden van de oven goudbruin worden in ongeveer 20 minuten.
Deel dit Recept