Recept Afdrukken
Quinoaburger
Instructies
  1. Maak de de pesto door alle ingredienten te pureren in een blender of met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren olijfolie toe in scheutjes totdat de pesto smeuige is. Doe de pesto in een afsluitbaar bakje en voeg er nog wat olijfolie toe zodat de pesto onder de olie staat. Voor gebruik even door roeren. 1 week houdbaar in de koelkast.
  2. Bak de champignons en de ui in wat olijfolie. Bewaar enkel champignons voor de garnering.
  3. Mix het champignon-uienmengsel samen met de knoflook en de walnoten in een keukenmachine of met een blender tot een grove substantie.
  4. Schenk het mengsel in een schaal en voeg de gekookte en afgekoelde Quinoa, de eieren, de kaas en flink wat peper en zout toe. Kneed dit geheel goed door en vorm er 4 burgers van. Wikkel ze in plasticfolie laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.
  5. Bak de burgers in wat olijfolie in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Snijd de broodjes open en besprenkel de binnenkant met wat extra virgine olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout.
  7. Beleg de broodjes met sla, een burger, pesto, wat rode ui ringen en champignons. Plaats de bovenkant erop en zet vast met een prikker. Lekker met frietjes.
Deel dit Recept