Recept Afdrukken
Pasta met kikkererwten
Maaltijd Hoofdgerechten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerechten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Pasta, een blik kikkererwten een teen knoflook of wat uit een potje en bouillon van een bouillonblokje, dat is het! Fruit eerst de knoflook  in een scheutje olijfolie. Als je nog uien hebt, kun je eventueel ook een gesnipperd uitje toevoegen.
  2. Voeg de helft van de kikkererwten aan de knoflook toe en prak met een lepel tot grove puree. Giet er dan bouillon bij en voeg pasta toe. De pasta moet net onderstaan. Laat koken en voeg vlak voor de pasta gaar is de rest van de kikkererwten toe. Je hoeft de bouillon niet af te gieten: die dikt in tot een lekkere saus.
  3. Serveer de pasta met een scheut lekkere olijfolie, als je die in huis hebt. Eventueel kun je verse of gedroogde kruiden gebruiken voor wat meer smaak: rozemarijn is bijvoorbeeld lekker bij dit recept
Deel dit Recept