Recept Afdrukken
Heerlijke Jachtschotel
Instructies
  1. Bereiden
  2. Begin met de bereiding van het stoofvlees. Dit kun je ook een dag van tevoren doen. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten. Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van 1 cm. Bestrooi ze met kaneelpoeder.
  4. Smelt de helft van de boter en bak hierin de appelplakken 2 minuten per kant. Zet ze apart.
  5. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar, giet ze af en maak er met de melk, zout, peper, noot­muskaat en de helft van de boter een luchtige puree van.
  6. Schep het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel daarover de appelplakken en strijk er een dikke laag aardappelpuree over. Strooi het broodkruim erop en verdeel de rest van de boter er in vlokjes over.
  7. Zet de schotel circa 25 minuten in de oven zodat hij goed warm wordt en er een goudbruin korstje ontstaat. Lekker met tuttifrutti en rodekool.
  8. Hierbij is een blond, rood of zelfs wit bier altijd lekker, mits hoog in zijn zuren en smaak.
Deel dit Recept