Recept Afdrukken
Gevulde Kipfilet met pesto en camembert in Serrano Ham
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de sjalotjes fijn en hak de basilicum fijn en ook de teen knoflook. Voeg de olijfolie toe. Pureer dit tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer. Op smaak brengen met peper en zout
  3. Snij de kipfilets in de lengte als een envelop open. (Niet helemaal doorsnijden)
  4. Schep in elk filet 1/4 van de pesto en leg daar bovenop een plak camembert. Druk de filets dicht en bestrooi ze met zout en peper.
  5. Pak daarna de serranoham en wikkel deze om de kipfilets heen. Zet e.v vast met een cocktailprikker.
  6. Leg daarna de kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de oven. Af en toe wat bedruipen met olijfolie.
  7. Kook ondertussen de tagliatelle naar smaak gaar.
  8. Haal de kipfilets uit de ovenschaal en leg ze op een warm bord. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  9. Giet 3 dl kippenbouillon en de wijn in de ovenschaal en roer het aanbaksel los. Giet dit over in een steelpan en laat dit aan de kook komen en iets inkoken. Klop daarna beetje voor beetje de boter erdoor. Maak op smaak met de peterselie en wat zout en peper. Schep deze saus door de tagliatelle.
  10. Lekker met een salade.
Deel dit Recept