Recept Afdrukken
Gekarameliseerde witlof met pijnboompitjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Laat de honing in een koekenpan goed heet worden.
  4. Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden en leg de stronken met de platte kant naar beneden in de pan.
  5. Bak de witlof tot hij mooie bruine randjes heeft gekregen. Pas wel op want door de honing kan dit snel gaan.
  6. Leg de stronken met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover en bak daarna zo'n 10 minuten in de oven.
  7. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  8. Haal daarna de witlof uit de oven en garneer met de peterselie en eventueel wat extra kaas en pijnboonpitten
Deel dit Recept