Recept Afdrukken
Bokkenpootjestaart
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop met een mixer 8 min. op de hoogste stand. Mix vervolgens 2 min. op de laagste stand. Vet de springvorm in. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
  2. Hak ondertussen alle chocolade fijn en doe dit in een vuurvaste kom. Breng 200 ml slagroom op matig vuur in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk de slagroom over de chocolade. Roer met een garde tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache in 1 uur en 30 min. afkoelen en roer elke 15 min. door.
  3. Doe ondertussen de rest van de slagroom met de klop-fix en suiker in een kom en klop met de mixer stijf. Doe de helft van de bokkenpootjes in de keukenmachine en maal fijn. Spatel door de slagroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Meng de siroop met het water. Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke lagen. Besprenkel de onderste laag met de siroop. Verdeel de vlaaivulling gelijkmatig erover, leg de 2e taartlaag erop en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de siroop en bestrijk met de kersenjam. Schep de bokkenpootjesvulling erop en laat ½ cm van de rand vrij.
  5. Leg de laatste taartlaag erop en druk licht aan. Bestrijk de taart rondom met de kersenjam.
  6. Smeer de ganache daaroverheen en schenk de rest over de bovenkant. Haal de helften van de rest van de bokkenpootjes los en druk tegen de zijkant van de taart. Bind eventueel een lint in een strik om de taart en serveer.
Deel dit Recept