De bloemkoolsoep is een heerlijk zacht soepje, niet te machtig. Het baconkruim zorgt voor een bite en extra pit, met een vleugje frisheid van het citroen. Daarbij zorgt het voor een feestelijke touch. Extra leuk als je het soepje serveert in glaasjes op een schoteltje.

Soep kun je namelijk goed voorbereiden doordat je het een of meer dagen van tevoren kunt maken. Omdat je soep goed kunt voorproeven weet je zeker dat je iets lekkers op tafel zet, én op D-day (de dag van het etentje) kun je je op de andere gerechten richten.

Recept Afdrukken
Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Instructies
  1. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes. Bak dit in een pan met olijfolie even aan tot de ui glazig is. Snijd de knoflook in plakjes en bak dit ook even mee in de pan.
  2. Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes. Bak de aardappel en bloemkool ook even mee in de pan.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes erbij, breng dit aan de kook en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken. De soep is gaar als je de blokjes aardappel gemakkelijk stuk kunt drukken met een lepel.
  4. Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak dit krokant in de koekenpan.
  5. Verkruimel de boterhammen (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Haal de bacon uit de pan en bak het broodkruim krokant in het vet van de bacon.
  6. Meng de Parmezaanse kaas door het broodkruim als het krokant is. Bak dit kort even mee.
  7. Meng in een kom het broodkruim met krokant gebakken bacon, peterselie/bieslook en citroenschil. Pureer de soep en voeg de cayennepeper en de room toe. Verwarm de soep nog even.
  8. Serveer de soep in glaasjes met daarop het krokante baconkruim. Plaats de glaasjes op schoteltjes of gebaksbordjes en serveer er een zelfgemaakte feestelijke soepstengel bij.
Deel dit Recept