Recept Afdrukken
Banoffi Taart
Instructies
 1. Verkruimel de biscuit in een blender of doe dit in een plasticzak en rol er met de deegroller eroverheen tot het kruimels zijn.
 2. Smelt ondertussen de boter (85 gram) en vet een vorm in.
 3. Meng de kruimels door de boter en doe dit in de beboterde vorm en druk het stevig aan. Plaats de vorm in de koelkast.
 4. Twee methodes om Caramel te maken met gecondenseerde melk; Methode 1; 1 Blikje gecondenseerde melk Friesche vlag 60 gram boter 4 el donkerbruine basterdsuiker
 5. Smelt de boter in een pannetje, als dit helemaal gesmolten is voeg je de suiker toe. Roer dit snel door elkaar. Voeg dan de gecondenseerde melk toe. Roer met een garde tot het mengsel een egale kleur heeft.
 6. Blijf roeren tot het mengsel begint te koken. Dan begint het pas wat dikker te worden. Dit proces duurt wel even. Blijf steeds goed roeren! Niet proberen om even te proeven wat het is vreselijk heet!
 7. Als de massa de gewenste dikte heeft dan de caramel even wat af laten koelen. Niet te veel want dan kun je het niet meer zo makkelijk uitsmeren. Maar Pas op dus erg heet!!!
 8. Methode 2; 1 a 2 ongeopende blikjes gecondenseerde melk in een pan met ruim water zonder wikkel aan de kook brengen Let op!! Blikjes moeten onder water blijven tijdens het koken! Anders is er kans op ontploffingsgevaar!
 9. Laat deze 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Hou het water in de gaten! Daarna de blikjes even laten afkoelen want er staat nog spanning op. Ook hierbij oppassen bij het openen! Erg heet
 10. Klop de slagroom met wat suiker stijf. De bananen in de lengte in dunne plakken snijden.
 11. Bodem bedekken met de caramel. Bananenplakken daarop leggen en afdekken met de slagroom. Dit kan met een spuitzak of gewoon met een lepel een laag aanbrengen. Versier de taart met met wat chocolade schaafsel.
Deel dit Recept