Op Nieuwjaarsdag kreeg de heer Lulof (L.) Dalhuisen (73) uit Oene uit handen van burgemeester Tom Horn een Koninklijke onderscheiding. De heer Dalhuisen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door de burgemeester. Dit gebeurde tijdens de Nieuwjaarsdienst in de kerk in Oene op de dag dat hij precies 50 jaar kerkorganist binnen de Hervormde Gemeente Oene was. Eén van de redenen dat de heer Dalhuisen werd onderscheiden.

De heer Dalhuisen is ook kerkorganist bij de hervormde gemeente Emst en de Sionskerk in Epe. Hij speelt op weeksluitingen en op zondagen bij verzorgingstehuizen de Boskamp in Epe en de Wendhorst in Heerde. Ook verzorgt hij de muzikale begeleiding tijdens rouw- en trouwgelegenheden binnen de Hervormde Gemeente Oene. Verder is hij initiatiefnemer, oprichter en dirigent van het gelegenheidskoor ‘Bovenstemgroep Noordoost Veluwe’. Een koor dat  de opbrengst van concerten doneert aan goede doelen of stichtingen.

In het verleden was de heer Dalhuisen voorzitter diaconie en lid van de kerkenraad. Hij is ook 20 jaar lid en secretaris van het schoolbestuur School met de Bijbel Oene geweest en was bijna net zo veel jaren voorzitter en leidinggevende van de Zondagsschool “Laat de kinderen tot Mij komen”.

Tussen 2002 en 2006 heeft hij twee boekjes samengesteld over wijlen ds. J.T. Doornenbal. Deze boekjes zijn verkocht in heel Nederland en de opbrengsten gedoneerd aan de Hervormde Gemeente Oene.