Al 45 jaar lang een vertrouwd gezicht bij Gezinspark ’t Smallert! Gerrit Hertgers vierde op 4 augustus zijn jubileum. Vaassen Actief ging langs om samen met Gerrit het park door te wandelen en met hem in gesprek te gaan. We hebben het vastgelegd op camera en dus geniet van dit interview.

De tijd vliegt als je doet wat je leuk vindt. Op 4 augustus is het al weer 45 jaar geleden dat Gerrit Hertgers voor het eerst aan het werk ging bij de Forellenkwekerij in Emst.

Toen Gerrit begon met werken op ’t Smallert was het nog een klein park. In de loop der jaren is het flink uitgebreid. Zo zijn o.a. de bouw van de metershoge glijbanen en de aankoop van de kaarsenmakerij momenten geweest die hem goed bij zijn gebleven. Ook vorig jaar was er z’n uitbreiding. Visvijver 4 werd in gebruik genomen. Een ideale vijver waar de jeugd kennis kan maken met het vissen.

Als we langs de vijvers lopen zien we hoe trots Gerrit verteld over hoe prachtig hij het vindt om de vis te kweken en vervolgens uit te zetten in de vijvers. Als de vissers er dan plezier aan beleven om ze op te hengelen is het cirkeltje rond.

Wanneer we door de speeltuin richting het terras lopen en Gerrit vragen wat hij nou het allerleukste vindt om te doen krijgen we een vastberaden antwoord, namelijk: Alles!De aalscholvers wegjagen, ’s avonds grasmaaien en de prullenbakken legen, de vissen kweken, hengels repareren noem maar op. Alles draagt bij aan een mooi park waar de bezoekers optimaal van kunnen genieten. Dat is wat hij zo leuk vindt!

Aan het eind konden we het toch niet laten, ‘’Gerrit, je bent inmiddels 67 jaar, hoe lang blijf je hier nog aan het werk?’’ Nou, dat was eigenlijk een makkelijke vraag. Zolang de gezondheid mee werkt en de kinderen klusjes voor hem hebben blijft hij lekker aan de slag! Uiteraard geniet hij ook regelmatig met zijn vrouw van een weekendje of een weekje vrij.