Vanaf woensdag 1 juli waren de leden van het molenaarsteam druk bezig met de voorbereidingen en het draaivaardig maken van de molen voor de 30 uur durende draaiende marathon en werden de tellers op 0 gezet. Op vrijdag 3 juli om 09.00 uur heeft Hans Valent, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vaassen, de vang (vergelijkbaar met een rem) gelicht en dat is het moment waarop de draaimarathon is gestart.

Ieder uur werd a.d.h.v. de dagtellers het aantal omwentelingen sinds de start getoond door de grote omwentelingenteller voor het raam.
Ook werd er in 4 ploegen gedraaid door de leden van het eigen molenaarsteam en gastmolenaars, die met de molen bekend zijn.

Op zaterdag 4 juli om 10.00 uur heeft Lasse Geerlings, de jonge molenambassadeur van Daams molen, de kinderen, van wie de tekeningen uitgekozen zijn voor de verjaardagskalender, in het zonnetje gezet. Dit gebeurde natuurlijk op het molenterrein. Met inachtneming van de 1,5m afstand.

Ook stond er bij de molen een kraam, waar er mooie molenwijn (rood en wit) gekocht kon worden van Wijnhandel Hans Kooijer en natuurlijk is de verjaardagskalender, die speciaal t.g.v. dit jubileum is gemaakt, te koop. Bakker Hagen heeft voor deze gelegenheid speciaal molenbrood en molencake gemaakt.

Gedurende de morgenuren gaf Jan van Eik uit Terwolde er met zijn beroemde draaiorgel Anton Pieck acte de presence bij de molen en in het dorp en ’s middags verzorgde Cos Nahuway bij de molen gezellige achtergrondmuziek. Om 15.00 uur zaterdagmiddag heeft Jan Stelwagen, van Notariaat Ridderhof en Stelwagen, de stand van de hoofdteller fotografisch vastgelegd; dit was de officiële eindstand.
Hij maakte ook de winnaars bekend van de draaimarathon.

1. De eerste prijs , Een High-Tea voor twee personen bij Daams’ Koffie- en Theehuys De Korenmolen ging naar Wilco van Dijk uit Haarlem.
2. Een pakket Daams’ Molenwijn ging naar Job de Groene uit Wassenaar.
3. Een pakket Pannenkoekenmeel van de molen Werklust in Oene ging naar Lisa van de Haar uit Vaassen.

Hier nu een foto en film impressie gemaakt door Anneke: