Al toen ze klein waren, hadden Nikki en Jenthe het over deelname aan De Beste Vrienden Quiz op NPO 3.
Het aanmelden d.m.v. het insturen van een introductiefilmpje werd op de lange baan geschoven tot vorig jaar. De meiden hadden een aantal filmpjes gemaakt en Fred Rijckenberg van Vaassen Actief gevraagd dit te monteren.
Het resultaat was super!! Maar wat bleek… de meiden konden zich niet meer inschrijven. Te laat helaas! De teleurstelling was groot.

Echter hadden ze zich voorgenomen om dit jaar weer een nieuwe poging te wagen en ja hoor!! Op 4 september werden ze gebeld door De Beste Vrienden Quiz met een uitnodiging voor een casting op zaterdag 5 oktober jl.
Het enige wat de meiden moesten voorbereiden was het vinden van een goed doel (ze moesten origineel zijn en bij voorkeur kiezen voor een stichting in de regio) en het kunnen beantwoorden van een aantal vragen zoals bijv.: -Wanneer en waar ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet.

-Wat ze het liefst samen doen.
-Wat het leukst is wat ze samen ooit hebben meegemaakt?

Aangezien de meiden erg veel van dieren houden, was de keuze snel gemaakt om voor Stichting Alert in Wenum Wiesel te kiezen. Een gedeelte van de geldopbrengst schenken ze heel graag aan Yvette van Veldhuijsen, de eigenaresse van Stichting Alert.

Maar eerst moeten de meiden afwachten of ze überhaupt door mogen naar de echte opnames.

De casting heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden. De meiden hebben over zichzelf en het goede doel mogen vertellen. En daarnaast hebben ze een aantal vragen uit de nieuwe reeks BVQ moeten beantwoorden. Van de 8 vragen hadden ze er 6 goed. Echter kijken ze daar niet naar maar is het meer gericht op hoe ze overkomen op de televisie (niet te verlegen) en of ze goed kunnen overleggen met elkaar.

Volgens Nikki en Jenthe is het goed gegaan! Maar of zij dat ook vinden, is de vraag. Binnen 14 dagen krijgen ze bericht of ze wel of niet doorgaan. Zo ja… dan zullen de opnames vanaf eind november gaan plaatsvinden. En anders neemt niemand ze deze geweldige ervaring af.

Het was erg leuk om mee te mogen maken!