Zaterdagavond stond voor de CVO dames de thuiswedstrijd tegen Haarle op het programma. Haarle is een onbekende tegenstander en staat op dit moment in de middenmoot op de ranglijst in de eerste klasse.

De vele toeschouwers en pupil Amy Riphagen zagen dat de wedstrijd de eerste helft niet soepel voor CVO verliep. De dames uit Vaassen konden niet in het eigen snelle spel komen. De stand liep in deze eerste periode van de wedstrijd gelijk op. Haarle had een aantal bewegelijke speelsters die in eerste instantie een aantal maal tot scoren konden komen. Hier weet CVO grip op te krijgen.

Toch lukt het de dames van CVO niet om afstand te nemen van Haarle, met name doordat er slordig en te gehaast gespeeld werd en door kansen te missen. De ruststand was 10-8 in het voordeel van CVO. In de rust werd besproken door trainer Raymond Diks dat er meer beleving in het spel moest komen waardoor het eigen spel ook weer naar boven zou komen. Dit lukt ten dele.

Er zit deze tweede helft wel iets meer pit in het spel maar nog steeds wordt er aan beide kanten weinig gescoord. Pas 12 minuten voor tijd weet CVO afstand te nemen en komen zij met vijf doelpunten verschil voor te staan. Deze voorsprong wordt niet meer weggegeven en CVO wint deze wedstrijd met 22-17.

De punten blijven in Vaassen! Ondanks het feit dat het niet de beste wedstrijd van CVO was bewezen de dames door deze winst dat ze absoluut in deze klasse thuishoren!
Volgende week speelt CVO een uitwedstrijd op zaterdagavond 30 november. Zij treden dan om 19.15 uur aan in sporthal De Brink tegen Huissen HV Ds1.

Scores: Maud Hagen (5), Sharon Prins (3), Demi van der Zwan (3), Sara van Bussel (3), Mirjam van Hunnik (3), Eileen Pelgrom (2), Laura Stegeman (1), Nienke de Graaf (1), Eline Meuleman (1), Joyce Hendriks en Marlou Bourgonje.