Energievretende zondagavond bij De Rossumdaerpers
De marathon lopen kost mogelijk minder energie dan feestvieren op de zondagavond der Rossumdaerpers. Die snelle conclusie kon worden getrokken na een prachtig feest, waarop de beide zalen weer uitpuilden met gelukkige feestvierders. Waar zij hun energie vandaan haalden om te blijven springen, zal altijd een raadsel blijven.

Nadat de rij voor de ingang bijna was opgelost,werd het tijd voor één van de grootste successen van dit moment in de Nederlandstalige feestmuziek: Partyfriex. Natuurlijk konden alle aanwezigen ‘Ik moet zuipen’ letter voor letter meezingen. Dat deden zij dan ook uit volle borst. Natuurlijk waren degenen die de T-shirts vingen die in de zaal werden geschoten de meest gelukkigen, maar de gezichten van iedereen in het publiek spraken boekdelen. Die straalden, die schreeuwden, die gingen uit hun dak. Die vierden feest.

Dat leek niet meer beter te kunnen, maar wie dat dacht, had niet gerekend op Beat Crooks. De feestvierders gooiden er hun tweede adem uit en vernielden hun stembanden door de klassiekers mee te schreeuwen en tegelijkertijd zich het apezuur te springen. Het leek of de aanwezigen er een heel trainingskamp voor hadden gehouden, zo veel energie gooiden zij eruit. Hoewel het toch écht al de tweede avond van carnaval was en de kelen toch al volop waren gesmeerd. Voorts was de temperatuur tot minstens veertig graden opgelopen met alle warmte die van de vele, actieve mensen uitging.

In de tussentijd heerste er in het partycafé een gezellige drukte, waar iedereen er dankzij DJ Chiel een heerlijk avond van maakte met een mooie show vol vrolijke muziek. Een avond der Rossumdaerpers is natuurlijk niet compleet zonder een verkiezing van de beste verkleedde bezoekers. De winnaars werden de Hertjes van Aine, Olga, Karin, Ellen, Judith, Annelies, Madelon en Maaike. Tweede werden de Rossum Angels als Motor Bikers, terwijl het Gay Prinsentrio van Mart Wegerif, Martijn Dijkman en Erik Spaargaren de derde prijs in de wacht sleepte.

Bron: Rossumdaerpers
Camera: Cynthia Toorn