Vier inwoners van de gemeente Epe kregen in april te horen dat ze Koninklijk zijn onderscheiden. Burgemeester Tom Horn feliciteerde hen toen via een videoverbinding vanuit het gemeentehuis. Het was in deze fase van de coronacrisis niet mogelijk om deze onderscheiden inwoners thuis te bezoeken of op het gemeentehuis te ontvangen.

Op vrijdag 3 juli heeft burgemeester Tom Horn hen bezocht en de lintjes uitreiken.

De tweede in de rij waar de burgemeester op bezoek ging was de heer L. (Louw) Visser uit Emst, 71 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Visser was van 2002 tot 2019 voorzitter van de Stichting Cultureel Platform Epe. In deze periode heeft het CPE zich ontwikkeld van een bevlogen groep vrijwilligers tot een organisatie die structureel jaarlijks drie muziek- en theatersessies (twaalf of meer voorstellingen) aanbiedt. Visser was binnen CPE ook initiator en medeorganisator van de Pleinmarkt Kunst, Cultuur en Welzijn: een culturele en maatschappelijke pleinmarkt met gemiddeld 50 deelnemende kraamhouders. Tot 2013 werd deze markt jaarlijks gehouden op het plein voor het gemeentehuis en vanaf 2013 rondom de Grote Kerk.

De heer Visser heeft zich als CPE-voorzitter ook altijd ingezet voor (de bevordering van) de samenwerking tussen de verschillende culturele organisaties in de gemeente Epe. Daarnaast bezocht hij trouw alle voor het CPE relevante bijeenkomst bij gemeenten, de provincie en collega-instellingen. Hij was tevens betrokken bij de zomeravondconcerten in de gemeente Epe.
Vanaf 2005 is de heer Visser pr-adviseur van de Stichting Glaskunst en betrokken bij de organisatie van exposities.
Sinds 2013 is hij rondleider en docent voor de inclusieprojecten bij het CODA, cultuurhuis van Apeldoorn voor literatuur, kunst en erfgoed. Een bijzonder project is Onvergetelijk CODA, ontwikkeld voor Alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers. De heer Visser heeft hiervoor een speciale training gevolgd.
De heer Visser is tevens actief als fotograaf voor de Stichting KEK, Stichting Glaskunst en de Stichting CPE.