Vier inwoners van de gemeente Epe kregen in april te horen dat ze Koninklijk zijn onderscheiden. Burgemeester Tom Horn feliciteerde hen toen via een videoverbinding vanuit het gemeentehuis. Het was in deze fase van de coronacrisis niet mogelijk om deze onderscheiden inwoners thuis te bezoeken of op het gemeentehuis te ontvangen.

Op vrijdag 3 juli heeft burgemeester Tom Horn hen bezocht en de lintjes uitreiken.

Als laatste ging onze burgemeester naar sportpark Oosterhof, op bezoek bij Regio’72, voor een ontmoeting met De heer G. (Gerrit) Leskens uit Vaassen, 70 jaar, Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Leskens is sinds 2002 de drijvende kracht en spin in het web binnen Korfbalvereniging Regio’72 in Vaassen. Hij is voorzitter van de sportparkcommissie en heeft deze functie (tijdelijk) gecombineerd met de functie van secretaris. De heer Leskens is vaak aanwezig op het sportpark om onderhoud te plegen, schoon te maken en te zorgen dat dit park er keurig bij ligt. Daarnaast was hij lid van de bouwcommissie van het sportpark Oosterhof en is hij nu weer betrokken bij het vernieuwingstraject met CVO.

De heer Leskens organiseerde jeugdweekenden maar ook zomerkampen. Gesteld kan worden dat iedereen binnen de vereniging training heeft gehad van deze inwoner van Vaassen. Ook is hij de drijvende kracht achter schoolkorfbal, dat hij organiseerde samen met de buurtsportcoaches. Daarnaast is hij scheidsrechter en organisator van de koningsspelen. Gerrit Leskens is kortom onmisbaar voor Regio’72.

Tussen 2005 en 2016 was de heer Leskens als bestuurslid betrokken bij Vaasaqua en heeft hij verantwoordelijkheid genomen om de gehele boekenmarkt te organiseren. Dit heeft geresulteerd in de grootste boekenmarkt van Gelderland.