De Bijenhouders vereniging De Imme in Epe organiseerde woensdag 7 augustus voor de 67e keer de Bijen- en Honingmarkt in het centrum van Epe

De markt werd officieel geopend door Wethouder Erik Visser. Hij gaf aan hoe belangrijk de bijen zijn voor onze voedselvoorziening. Ze zorgen namelijk voor de bestuiving van onze gewassen..

Het was een gezellige markt met heel veel kramen. Een breed aanbod aan honing en imkersartikelen natuurlijk maar ook demonstraties van ambachten, zoals korfvlechten, klompen maken  en pottenbakken. De gemaakte producten waren te koop. Verder waren er kramen met natuurinformatie, streekproducten en bijenplanten. Het Imkercafé was het trefpunt voor koffie en thee en een gezellig (imker)praatje.

De kinderen konden zich ook goed vermaken met De ‘Schminkerie’ die toverde de kinderen om tot bijtjes. Waren ze liever een imker dan een bij? Ook dat was mogelijk je verkleden In een imkerpak uit de verkleedkist Bij de kijkkast konden de kinderen een bijenvolk bekijken.

Anneke Filmer en Fred Rijckenberg van Vaassen Actief waren er natuurlijk ook om een mooie foto en film reportage te maken.