De vier weken voor Kerst wordt ook wel de Adventstijd genoemd. Een tijd waarin we in de kerk vooruit kijken naar Kerst, een tijd ook waarin al veel Kerstactiviteiten worden gehouden.

Reden voor de predikanten van de Dorpskerk van Vaassen om een boekje uit te geven, waaruit elke dag wat gelezen kan worden. Een boekje dat begint op zondag 1 december en eindigt op eerste Kerstdag.

“Het is nadrukkelijk ook een boekje om dingen te doen” vindt ds. Caroline van der Leek-Vosmeer. “Daarom staan er ook een recept en een knutselwerk in. Ook mensen die van muziek houden komen aan hun trekken, want je kunt ook luisteren naar een Adventslied”.

Het boekje is verlevendigd met afbeeldingen die elke dag passen bij het thema van die dag. Het biedt met de bijbehorende tekst de mogelijkheid om meditatief stil te staan bij het dagelijkse thema.

“We willen mensen aan het denken zetten” vertelt ds. Kees Lavooij. “Advent is een tijd van inkeer, waar je niet alleen feestviert, maar juist ook eerlijk naar jezelf kijkt. Hoe kijk ik naar de wereld om me heen en de geestelijke aspecten van het leven?”

Het boekje kan buiten de kerkdiensten om worden gebruikt, maar op de ochtenden van de vier Adventszondagen zal de tekst uit het boekje worden gebruikt in de diensten. Daardoor krijgt het boekje meteen een extra dimensie. Na de dienst is er altijd tijd om met elkaar over de inhoud van de teksten te praten.

Het Adventsboekje kost vijf euro en is door de schappelijke prijs een leuk cadeautje.
Het boekje kan op zaterdagmorgen tussen 10.30 en 12.30 uur in de Dorpskerk worden aangeschaft.