Vaassen Actief ging  j.l. november in gesprek met 2 bijzondere Vaassenaren en wel Aartje en Jan Brummel, 2 mensen met een passie voor een project in Israel waar zij vorig jaar kennis mee hebben gemaakt.
Dit gesprek/interview is terug  te zien op https://www.vaassenactief.nl/vaassen-actief-in-gesprek-met-jan-en-aartje-brummel

16 december zijn ze voor de 2e keer 2 maanden afgereisd naar Israel en volgen wij hen op hun missie.
1e update terug te zien op:

https://www.vaassenactief.nl/vaassenaren-jan-en-aartje-brummel-een-echtpaar-met-het-hart-op-de-goede-plaats

2e Update:

3 januari 2020:

“Hallo allemaal, vanuit Israël wensen wij jullie allen een goed en gezond, maar vooral een gezegend 2020.

Terwijl jullie oud en nieuw vierden lagen wij rustig te slapen. Hier wordt nl bijna geen nieuwjaar gevierd en er is al helemaal geen vuurwerk. ( Ze zouden schrikken van die knallen en denken dat ze aangevallen worden)

In Israël vieren ze meestal Rosh Hashanah, dat is het Joodse nieuwjaar en dat was dit jaar begin oktober. Volgens de Joodse jaartelling is het nu 5780 jaar. Dit wordt gerekend nadat Adam en Eva uit het paradijs werden gezet. Wij hebben dus gewoon geslapen en dat kwam ook goed uit want de volgende dag (1 januari) moesten wij al om 6.00 uur er weer uit. Wij werken nu zes dagen in de week, en sparen zo een paar dagen op om straks een weekje vrij te nemen.

Deze week hebben we weer met de jongens en voor Aartje de meisjes, opgetrokken. Eigenlijk niet zoveel anders dan andere weken.
Met ze naar de dagbesteding, wandelen (zie filmpje) enz. Afgelopen maandag hebben we nieuwe vrijwilligers in ons huis gekregen, een echtpaar van onze leeftijd uit Zwolle. We zitten nu met vijf mensen in ons huis, waarvan er vier Nederlands zijn en één meisje uit Colombia.

De vrijwilligers die hier zijn komen overal ter wereld vandaag, China, Taiwan, Duitsland, Texas, Guatemala, Colombia, Australië, Engeland, Nederland enz. Best wel leuk om al die culturen samen te zien werken, en met één doel, om te zorgen voor deze mensen. De vaste medewerkers, die hier zijn, komen ook overal vandaan. Er zijn uiteraard veel Israëlische medewerkers maar ook Arabische en Bedoeïenen. Maar ook mensen uit Rusland, Brazilië, Polen, Spanje, Chili enz. dat zijn allemaal mensen die alia hebben gemaakt (teruggegaan naar hun vaderland Israël)

 

Vandaag ben ik met één van de jongens wezen oefenen om een bal door een ring te gooien, en het lukte hem zowaar ook nog (zie filmpje) en dan zijn ze zo blij dat het gelukt is.

Zo dat was het weer even voor deze week, morgen nog werken en dan een dag vrij.
Volgende week (8 januari) hebben we een vrijwilligersdag dan gaan we een dagje uit, volgende week meer hierover.

De hartelijke groeten vanuit een zonnig Israël”!

Aartje & Jan