Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Middeleeuws festijn bij kasteel Cannenburch

mei 4 11:00 - mei 5 17:00

Middeleeuws festijn bij kasteel Cannenburch

Op 4 & 5 mei 2024 vindt al weer de 7e editie van het Middeleeuws Festijn Cannenburch plaats. Onder toeziend oog van veldheer Marten van Rossem zetten vele deelnemers een weekend lang hun kampement op bij buitenplaats Cannenburch. Een evenement voor jong en oud, groot en klein.

Op het grote veld in het kasteelpark stap je direct de middeleeuwen in. Boogschutters komen in actie en je ervaart hoe het er bij veldslagen en steekspelen aan toe ging. Eerst nemen de ridders het tegen elkaar op maar daarna is het de beurt aan de kinderen. Tijdens de ‘kiddy battle’ geven zij de ridders een koekje van eigen deeg. De leukste ridderleraar van Nederland – Baroen – leert ze hoe.

Bezoek de Sprookspreker, een middeleeuwse verhalenverteller, en luister naar zijn oude verhalen terwijl je op de achtergrond de levendige muziek van ‘De Soete Inval’ hoort.

 

Kampementen

Verspreid in het park vind je de vele kampementen van groepen huurlingen, ridderordes, reizigers en ambachtslieden. Zij laten je op historisch verantwoorde wijze zien hoe het dagelijks leven eruitzag en zijn graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen toe te lichten.

Uiteraard is er ook een historische markt met een uitgebreid assortiment en kun je voor een hapje en drankje terecht bij diverse middeleeuwse stands.

 

Kasteelbezoek

Wil je tijdens het festijn kasteel Cannenburch bezoeken, boek dan vooraf online je combiticket. Het gekozen tijdslot is alleen voor kasteelbezoek. Het festijn is de gehele dag te bezoeken.

 

Datum: 4 en 5 mei

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Ticket Middeleeuws Festijn: volwassenen €9,00, 4 t/m 12 jaar €5,00, museumkaarthouders en donateurs GLK €5,00

Combiticket Middeleeuws Festijn en kasteel Cannenburch: volwassenen €17,50,

4 t/m 12 jaar €8,50, museumkaarthouders en donateurs GLK €5,00

Reserveren: Middeleeuws Festijn | Geldersch Landschap en Kasteelen (glk.nl)

Vooraf reserveren van een combiticket Middeleeuws Festijn en kasteel Cannenburch is noodzakelijk.

Gegevens

Begin:
mei 4 11:00
Einde:
mei 5 17:00
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: