Apeldoorn – De politie in het district Noord- en Oost-Gelderland is sinds 12 december nog sneller bereikbaar via social media. Na het succesvolle voorbeeld van agenten in Twente en IJsselland heeft ook het politiedistrict Noord- en Oost-Gelderland webcare ingericht. Iedereen kan via Facebook en Twitter tips, meldingen en vragen achterlaten. Dagelijks tussen 07.00 en 23.00 uur wordt webcare gepleegd.

 

Uiteraard was het al mogelijk om te reageren via onze sociale mediakanalen, maar we konden een snelle reactie niet garanderen. We zijn een groot deel van de tijd op straat om meldingen af te handelen en boeven te vangen. In de districten Twente en IJsselland zijn inmiddels webcareteams gestart. Daardoor is er voortdurend iemand beschikbaar die online meldingen met prioriteit oppakt. Dat werkt goed.  Mensen krijgen snel antwoord op hun vragen en geven makkelijker tips door. Bovendien is het via social media eenvoudiger om meteen een grote groep te bereiken met getuigenoproepen. Door de snelle reacties van mensen kunnen we eerder zaken oplossen. Daarom zijn we ook in Noord- en Oost-Gelderland met webcare gestart.

Facebook en Twitter zijn extra kanalen waar we gebruik van maken. Bij spoed bel je nog steeds 112. Voor minder dringende zaken is de politie bereikbaar via 0900-8844. Op politie.nl kun je informatie vinden en aangifte doen. Heb je een vraag, een tip of andere informatie? Je kunt het vanaf nu dus ook doorgeven via social media. Hieronder staan alle accounts voor de politie in het district Noord- en Oost-Gelderland.

 

Plaats/Gemeente Facebook Twitter
Apeldoorn Politie Apeldoorn @Pol_Apeldoorn
Doetinchem Politie Doetinchem @POL_Doetinchem
Montferland Politie Montferland @POL_Montferland
Bronckhorst Politie Bronckhorst @POL_Bronckhorst
Oude IJsselstreek Politie Oude IJsselstreek @POL_OudeIJssel
Winterswijk Politie Winterswijk @POL_Winterswijk
Berkelland Politie Berkelland @POL_Berkelland
Oost Gelre Politie Oost Gelre @POL_Oostgelre
Aalten-Dinxperlo Politie Aalten-Dinxperlo @POL_Aalten
Zutphen Politie Zutphen @POL_Zutphen
Brummen Politie Brummen @POL_Brummen
Lochem Politie Lochem @POL_Lochem’
Voorst Politie Voorst @POL_Voorst
Elburg-Oldebroek Politie Elburg-Oldebroek @POL_Elburg
Epe Politie Epe @POL_Epe
Heerde-Hattem Politie Heerde-Hattem @POL_Heerde
@POL_Hattem
Nunspeet Politie Nunspeet @POL_Nunspeet
Putten Politie Putten @POL_Putten
Harderwijk Politie Harderwijk @POL_Harderwijk
Ermelo Politie Ermelo @POL_Ermelo