Op vrijdag 13 december reikte oud-burgemeester Hans van der Hoeve 2 cheques van elk €500,-  uit aan de Stichting Broken Wings en Epe on Ice.

 

Van der Hoeve ontving bij zijn afscheid van het bestuur van het Sint Anthonie Gilde deze cheques om te besteden aan twee door hem gekozen organisaties of instellingen. Een voorwaarde was dat deze organisaties werkzaam zijn op het gebied van cultuur, sport of milieu en zich richten op de inwoners van de gemeente Epe.

Van der Hoeve: “Dit is een fantastische gift van het Sint Anthonie Gilde. En ik dacht direct aan projecten die aandacht besteden aan onze jeugdige inwoners. In overleg met het Gilde heb ik daarom gekozen voor de Stichting Broken Wings en Epe on Ice.”

Broken Wings

De Stichting Broken Wings ‘geeft vrede een gezicht’. Om de jeugd duidelijk te maken wat vrede betekent en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, geeft zij op basisscholen gastlessen over  het thema oorlog en vrede. Met deze financiële bijdrage kan een lang gekoesterde wens van deze stichting vervuld worden. Namelijk het aanschaffen van kisten met lesmateriaal. Deze leskisten hebben de vorm van een herdenkingszuil en zijn een verwijzing naar de herdenkingszuilen, die op verschillende plaatsen in onze gemeente staan.

Epe on Ice

Epe on Ice laat de jeugd op een gezonde manier sporten en bewegen. Dit jaar met een nieuw project om de allerkleinsten een aantal zondagochtenden op een aantrekkelijke manier schaatsles te geven. Om dit te faciliteren met onder andere licht en geluid is een financiële bijdrage zeer welkom.