Foto: finish 4 x 100 meter wissel, bij startblok 6 v.l.n.r. Robyn Hulleman, Feline Slijkhuis, Lianne Beekman. Larissa de Vos in baan 6.

Twee bronzen medailles in de estafette en nog eens twee op individuele afstanden, dat is de oogst van de zwemmers van Zwemvereniging Vaassen (ZVV) die van 5 tot en met 8 december deelnamen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen korte baan.

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven was weer compleet voorbereid op de komst van jeugdige sporters. Zij hebben elkaar in de loop van het seizoen nauwlettend in de gaten hadden gehouden op de landelijke rankings. Lianne Beekman, Lyke Bellert, Stijn van den Berg, Robyn Hulleman, Alex Neuteboom Spijker, Feline Slijkhuis en Larissa de Vos van ZVV hoorden daar bij en wisten ieder een of meerdere startplaatsen te veroveren.

Terwijl zij de afgelopen weken bij de Gelderse Kampioenschappen al alles uit de kast hadden gehaald, hoopten de zwemmers op nóg betere tijden tijdens dit indrukwekkende toernooi. Dat lukte, en soms ook niet helemaal, maar al met al waren de resultaten prachtig. Twee meiden slaagden erin brons te winnen op een individuele afstand. Lianne deed dat met een tijd van 2:34.40 op de 200 meter vlinderslag, Robyn met een tijd van 2:23.40 op de 200 meter rugslag.

Voor de jongste van het stel, Lyke, was het een extra  bijzonder toernooi. De Nederlandse zwembond introduceerde voor haar leeftijdscategorie een nieuwe formule. Zwemmers strijden hierin in een totaalklassement over tien te zwemmen onderdelen. Dat betekent dat je behoorlijk allround moet zijn en dat je je op elk onderdeel volledig moet geven. Lyke startte met allemaal persoonlijke records, maar op de laatste dag lukte dit niet meer. Overall sloot zij dit NJJK af met een negentiende plek in het klassement van 30 zwemmers.

Feline, Larissa, Lianne en Robyn zwommen als viertal twee maal in de estafette. Zij zijn als team inmiddels totaal aan elkaar gewaagd en samen wisten zij hun krachten optimaal in te zetten. Het resultaat was een bronzen medaille op de 4 x 100 meter vrije slag (4:07.79) én een bronzen medaille op de 4 x 100 meter wisselslag (4:36.46). Na vier intensieve dagen nam de hele ploeg ZVV’ers zeventien persoonlijke records en een geweldige ervaring mee naar huis.