Pieker je veel? Zijn er problemen die in je denken altijd terugkomen? Worstel je met emoties die je beletten volledig van het leven te genieten. Dan kan Mindfulness je helpen. Er wordt in het wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen een cursus  Mindfulness gegeven.

Met meditatie probeer je je geest leeg te maken, met mindfulness probeer je je aandacht te focussen. Hierdoor kun je meer in het hier en nu aanwezig zijn en heb je minder “last” van dingen die in het verleden zijn gebeurd of nog moeten gebeuren.

Vaak blijven we ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden maar herhalen, waardoor er onnodige stress ontstaat. Of we zijn bezig met iets wat misschien niet, misschien ook wel gaat gebeuren en maken ons daar druk om. Met Mindfulness krijg je weer greep op deze processen.

Deze cursus Mindfullnes Plus heeft 8 lessen vanaf maandag 18 september van half vier tot half vijf (met uitzondering van de herfstvakantie) en kost €40,–. In deze lessen krijg je uitleg over hoe het werkt, en we doen mindfulness oefeningen. Na afloop krijg je de oefeningen  op papier mee, zodat je thuis verder kunt.

De lessen worden gegeven in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen. Cursusleider is Désiree Damsté, die al vele jaren ervaring heeft in meditatietechnieken en mindfulness. Het enige wat nodig is om deel te nemen is je inzet en enthousiasme, en de bereidheid om wekelijks een uurtje (naast de cursus) te oefenen.

U kunt op 18 september vrijblijvend binnenlopen om zich aan te melden en mee te doen. Mocht de maandag voor u geen geschikte dag zijn, meldt dit ook, dan kan er, bij meerdere meldingen, gezocht worden naar een andere dag voor de cursus.

Voor informatie kunt u terecht bij: Wijksteunpunt Bloemfontein, Linda Seinstra

Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-620988 of op dinsdag tot en met vrijdag op 0578-617118. Kijk ook op www.swo-epe.nl