KCVO is het nieuwe jaar goed begonnen door met 1-3 te winnen van Colmschate’33. In een nagenoeg gelijk opgaande wedstrijd bleef de spanning tot het laatst bewaard.

Het was heel sneu voor een speler van Colmschate die al in de tweede minuut zijn knie verdraaide en per brancard van het veld af moest. Dat was een fikse tegenvaller voor de thuisploeg en het team leek in de beginfase dan ook wat aangeslagen. De eerste mogelijkheid was voor KCVO maar Dahley Oortwijn gaf zijn schot niet de juiste richting mee. Na een kwartier kreeg de gastheer zijn eerste kans maar doelman Sander Jansen van der Sligte wist er een corner van te maken. Een paar minuten later werd er wel gescoord. KCVO’er Rick Beekman ging op links door en gaf een verraderlijke voorzet. De voorwaartsen misten echter de bal en een verdediger was daardoor zo verrast zodat hij per abuis de bal in het eigen doel schoot (0-1). Colmschate liet het er niet bij zitten en het was nota bene dezelfde speler die vijf minuten voor rust aan de andere kant ook het net wist te vinden. Na een goede voorzet kon hij vrij inkoppen (1-1). Daarvoor had de thuisclub al een paar mogelijkheden onbenut gelaten. KCVO daarentegen bouwde goed op maar te vaak was de eindpass niet zuiver genoeg.

Direct na rust had Colmschate het betere van het spel en dat resulteerde in twee beste kansen. De één ging maar net voorlangs en bij de ander was het de KCVO-goalie die met een reflex de bal overtikte. De Vaassenaren zaten duidelijk in de verdrukking en er moest wat gebeuren. Na een uur bracht trainer Remon van Schoonhoven de rappe Daniël Hulleman voor Edwin Stegeman binnen de lijnen. Hij probeerde zo met een aantal lange ballen onder de druk uit te komen. Dat lukte meteen al want met een bekeken pass van Dahley Oortwijn werd Daniël Hulleman in stelling gebracht. Laatstgenoemde omspeelde de keeper, stuurde nog een verdediger het bos in en wist vanuit een moeilijke hoek toch tot te scoren komen (1-2). Hierna werd verdediger Mike Hendriks gewisseld die, na een lange blessuretijd, zijn taak volbracht had. Rick Beekman verhuisde naar de backplaats en Wouter van Spanje vulde de open plek in. KCVO kreeg via uitvallen meer mogelijkheden maar ging te gehaast met de situaties om. De laatste tien minuten waren voor de thuisclub die er nog een offensief uit perste. Met hangen en wurgen werd een doelpunt voorkomen en het was doelman Sander Jansen van der Sligte die in de laatste minuut een opgelegde kans op de gelijkmaker knap verijdelde. Uit de tegenaanval kapte Wouter van Spanje zijn tegenstander uit en bediende Sem Westra op maat. Met een werkelijk geweldige knal in de bovenhoek maakte de rechter spits een einde aan alle spanning (1-3).
Komend weekeinde speelt KCVO niet op zondag maar op zaterdagavond 18.00 uur de streekderby tegen koploper sv Epe.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Mike Hendriks, Tobi Bosman, Stan Hagen en Samuel van Dongen; Rick Beekman, Melvin Balk en Niels Weultjes; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Daniël Hulleman en Wouter van Spanje.