In de gemeente Epe vindt van 28 september tot en met 16 oktober de campagne ‘Groente…. zet je tanden erin’ plaats.
De gezamenlijke campagne voor het stimuleren van het dagelijks eten van groente en fruit.

In het kader van de campagne ‘Groente… zet je tanden erin’ wordt op woensdag 7 oktober en op donderdag 8 oktober aan alle basisschoolkinderen groente en fruit uitgedeeld. Ook reikt wethouder Lia de Waard-Oudesluijs op donderdag 8 oktober om 10.00 uur het Gezonde School vignet ‘Voeding aan basisschool De Sprenge Vaassen uit.. De campagne ‘Groente… zet je tanden erin’ wordt georganiseerd vanuit de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak van Heel Epe Beweegt, onderdeel van Koppel-Swoe.

Thema voeding
Na het succes van vorig jaar staat de Groentecampagne weer op de kalender van het Sport- en Beweegplan Epe van Heel Epe Beweegt. Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs vertegenwoordigt de JOGG-aanpak en is betrokken bij de campagne. Bij de JOGG-aanpak werken we vanuit verschillende pijlers en thema’s. Sinds vorig jaar wordt er jaarlijks aandacht besteed aan het thema voeding en daarbij specifiek ingestoken op het stimuleren van het dagelijks eten van groente en fruit.

Ook wordt vanuit Heel Epe Beweegt de Gezonde School aanpak gestimuleerd en opgepakt met onder andere kookworkshops en de supermarktsafari. Afgelopen schooljaar heeft basisschool De Sprenge Vaassen dit vignet behaald. De wethouder zal dit vignet aan de school overhandigen.

Groente… zet je tanden erin! en Fruitvriendjes
Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken landelijk zelfs één op de drie. Daarom is het voorkomen van overgewicht onder onze jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. De boodschap die we willen uitdragen met deze campagne is dat het eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van je eetpatroon. Je hebt groente gewoon nodig. Daarom slaan de nieuwe samenwerkingspartner Fruitvriendjes[1] en Heel Epe Beweegt de handen in elkaar om het belang van gezond eten en bewegen onder de aandacht te brengen bij kinderen in het primair onderwijs. Een topprioriteit, want in tijden van corona is het hebben van een goede gezondheid extra belangrijk.

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober trekken Fruitvriendjes en Heel Epe Beweegt de mascottepakken ‘Komkommer Koen’, ‘Wortel Willie’ en ‘Tomaat Tamira’ aan. Ze delen vervolgens op alle scholen in de gemeente Epe gezonde groentehappen uit. ZO vestigen ze op een speelse manier de aandacht op het belang van gezonde voeding.