De 18e editie van de Gisola Emster Veldtoertocht gaat de boeken in als één van de meest succes volste. Onder prachtige weersomstandigheden kwamen maar liefst 1121 mountainbikers naar Emst. Hiermee komt de 18e editie wat aantal deelnemers betreft op de 4e plek. Alleen in de jaren 2011, 2012 en 2013 kwamen er iets meer deelnemers.

Deelnemers kwamen uit alle hoeken van Nederland. Maar er kwamen ook heel veel regionale mountainbikers aan de start. Zelfs wisten 2 Belgen de weg naar Emst te vinden. Ze waren rond half zes vertrokken vanuit een klein plaatsje in de buurt van Brussel. Na afloop waren ze vol lof over de organisatie en schitterende omgeving. Ze hebben het voornemen om in 2019 hun vakantie door te brengen op een camping in Emst.

Eén van de regionale deelnemers was Barmond Houtman (49 jaar) uit Heerde. Hij reed de 45 km route. Ondanks dat hij in de omgeving woont van Emst was hij bijzonder enthousiast over het afwisselende parcours. Het was niet de eerste keer dat Houtman naar Emst komt. Ik kom graag naar Emst. Prachtige routes, uitstekend uitgepijld, op alle gevaarlijke punten verkeersregelaars en een prima verzorging. Ook de verzorging was meer dan voortreffelijk. Hulde aan de Gisola Emster Veldtoertocht, zegt Houtman.

Opmerkelijk dit jaar was dat veel jeugdleden en dames de weg naar Emst wisten te vinden.

Na afloop ontving iedere deelnemer een gratis voucher ter waarde van 34,50 euro van Thermen Bussloo.

Met dank aan Henk Boeve