Iedereen heeft recht op een veilig en liefdevol thuis. Helaas heeft niet iedereen dat. Ook hier niet.

Ook in onze gemeente komen (kinder)mishandeling en huiselijk geweld voor. Daarvoor extra aandacht in de Week tegen Kindermishandeling, van maandag 18 t/m zondag 24 november 2019.

Neem contact op

Komt het voor in jouw gezin? Zie of vermoed je het in een ander gezin? Kom dan in actie, zodat het zo snel mogelijk stopt. Veilig Thuis kan je helpen. Bel Veilig Thuis gratis en anoniem: 0800 – 2000. Meer informatie: www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.

Verhalen

Op de website van Veilig Thuis staan de verhalen van mensen die huiselijk geweld hebben meegemaakt.  Zo ook het verhaal van Nina (https://www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl/ninas-verhaal-munchausen-bij-proxy/). Zij is overlever van Münchausen by Proxy. Haar moeder maakte haar lange tijd ziek. Heel lang werd dit door niemand gezien. Nina praat er nu heel open over, want ze weet dat voorlichting helpt het taboe te doorbreken. Haar tip: “Als je een onderbuikgevoel krijgt, denk niet: ‘ik weet het niet, dus laat maar’. Zet de feiten op een rijtje en neem contact op met Veilig Thuis.”

Advies- en meldpunt

Veilig Thuis Noord- en Oost-Gelderland (NOG) is het advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. Voor slachtoffers en plegers. Voor bezorgde omstanders en professionals. Voor kinderen en volwassenen. Veilig Thuis NOG werkt ook voor de gemeente Epe. Bel gratis en anoniem: 0800 – 2000, dag en nacht bereikbaar. Meer informatie: www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.