Hoe vindt u dat zonne- en windenergie in onze regio moet worden vormgegeven? Hoe kunnen we zonneparken en windmolens het beste een plaats geven in het landschap? Vanaf dinsdag 5 november kunt u hierover uw mening geven via een online enquête van de Cleantech Regio: www.moventem.nl/epe. Grijp uw kans en doe mee!

Deelnemers van het inwonerspanel van de gemeente (www.epespreekt.nl) krijgen de vragenlijst automatisch toegestuurd.

Wat is de Cleantech Regio?

De gemeente Epe vormt samen met de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Heerde, Lochem, Voorst, Deventer en Zutphen de Cleantech Regio. Binnen de Cleantech Regio werken we samen aan een schone toekomst. Zodat we ook in de toekomst hier fijn kunnen leven, werken en wonen.

Waarom nu deze enquête?

We staan in Nederland voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid en het opwekken van schone energie. Het Rijk, de landelijke overheid, heeft aan 30 verschillende regio’s in Nederland gevraagd om een Regionale Energiestrategie (RES) te maken. Oftewel: om plannen te maken voor het opwekken van schone energie uit wind en zon en om de CO2-uitstoot te verminderen. Deze RES-plannen moeten vóór 1 juni 2020 in eerste concept klaar zijn. Ook onze Cleantech Regio heeft deze opdracht gekregen. De Cleantech Regio is namelijk één van deze 30 RES-regio’s.

Samen met u!

De Cleantech Regio betrekt bij het maken van deze plannen zoveel mogelijk partijen: ondernemers, inwoners, energiecoöperaties, onderwijs enzovoort. Zo zijn er dit najaar al verschillende lokale ateliersessies in de regio geweest, waarin over deze onderwerpen is gesproken.

Uw mening is belangrijk: doet u ook mee?

Uw visie en mening zijn belangrijk! Alleen samen lukt het ons om goede plannen te maken. Daarom vragen we inwoners van de gemeente Epe om deze enquête in te vullen. Net als inwoners van de andere Cleantech Regio-gemeenten, Hoe meer inwoners de enquête invullen hoe beter. Want dan geven de resultaten een goed beeld over de voorkeuren van inwoners in de hele Cleantech Regio. De resultaten van de enquête delen we via www.epe.nl.

Omgevingsvisie gemeente Epe

De RES-plannen betrekt de gemeente Epe ook bij het maken van de omgevingsvisie. Hierover leest u meer in het bericht ‘Omgevingsvisie gemeente Epe: hoe ziet u de toekomst?

Link naar de enquête

www.moventem.nl/epe