Zwaarbevochten overwinning voor VIOS in Harderwijk

door | mrt 11, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Op een prachtig sportcomplex stond zaterdag de wedstrijd tegen Zwart Wit’63 op het programma. Om de aansluiting met de top van de ranglijst te houden was het voor beide teams een belangrijke wedstrijd.

Dit was terug te zien  in het begin van de wedstrijd. Beide teams startten afwachtend en het tempo was wat laag, maar VIOS was wel de bovenliggende partij. Twee gevaarlijke vrije ballen van Jelle Pol belandden op de lat en via enkele uitbraken werd VIOS gevaarlijk. Voor de supporters  bleef het wachtten 30e minuut  toen VIOS de score opende. Door vroeg druk zetten kwam de bal bij Noah Tuasela. Hij omspeelde zijn tegenstander en plofte de bal in de verre hoek. Zonder enige kansen weg gegeven te hebben ging VIOS met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de 2e helft gaf VIOS flink gas en dat werd direct beloond. Een verkeerde terugspeelbal werd onderschept en door Mucahid Kiliç tot 0-2 gepromoveerd. Na deze goal probeerde Zwart Wit vooral de lange bal te hanteren en brachten ze een nieuwe spits in. Dit bracht wat gevaar en vooral geen goed voetbal meer.

VIOS beperkte zich tot verdedigen, maar uit een vrije trap wist Zwart Wit toch al snel de aansluitende 1-2 te maken. Kort daarop kreeg Zwart Wit vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Dennis Gerritsen, de unieke gelegenheid op de gelijkmaker. VIOS keeper Bahatin Selçuk verrichtte een heldendaad en keerde de inzet.

In het resterende half uur van de wedstrijd ging VIOS weer beter voetballen. Tuasela, Mehmet Ali Akalin en Jacco Verstraten kwamen oog in oog met doelman Richard van der Zwet, maar pas in de laatste minuut. gooide VIOS de wedstrijd in het slot. Tuasela kwam wederom alleen voor de keeper en zag de geheel vrijstaande Dennis de Jong niet over het hoofd. Hij schoof de bal keurig 1-3 binnen en de drie punten konden mee in de tas naar Vaassen.

Een keurige overwinning voor de mannen van Amzand. Weliswaar niet altijd even goed, maar wel hard gewerkt en terecht gewonnen.

Volgende week speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen Elspeet, waarin het zal proberen het puntverlies dat in de uitwedstrijd werd geleden, goed te make