ZVV-zwemkwartet op NK lange baan

door | jun 19, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Ze wisten het van te voren, de concurrentie was sterk en dus gingen ze extra gemotiveerd naar Eindhoven: Lianne Beekman, Stijn van den Berg, Luuk Hulleman en Robyn Hulleman deden van 14 t/m 17 juni mee aan de Nederlandse zwemkampioenschappen voor junioren en jeugd. Het werd weer een prachtige ervaring met bijzondere sportieve prestaties.

Robyn Hulleman (2006) schatte haar kansen het best in op de 100 meter en de 200 meter rugslag en beet zich daarin vast. Het resultaat was ernaar, want zij won goud op deze afstanden, beide met een prachtig persoonlijk record. 100 meter rugslag zwom zij in 1.12.89, 200 meter rugslag in 2.38.63. Ook voor alle andere zes afstanden noteerde zij een betere tijd dan ooit in lang bad en wist ze in zeven van de einduitslagen in de top tien van haar leeftijdsgroep te blijven.

Zilver was er voor Lianne Beekman (2005), die op de stoere afstand 200 meter vlinderslag als tweede aantikte. Lianne had een flink pakket aan afstanden te zwemmen en hield dapper vol zich op elf afstanden volledig te geven. Drie maal stapte zij naast het podium door als vierde te finishen. Zo’n plaats went natuurlijk nooit. Van de overige zes afstanden die zij racete hoort zij nu vijf maal in de top tien van meiden geboren in 2005.

Stijn van den Berg (2003) kreeg voor het eerst in zijn zwemcarrière te maken met series waarin hij zich kon plaatsen voor de finale. Dit kon op de 50 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag. Met stalen zenuwen werkte hij zichzelf naar die finales, om een indrukwekkende vijfde plek te veroveren op de 50 meter vrije slag. Helaas werd een beweging opgemerkt bij zijn start aan de finale van de 100 meter vrije slag, waardoor hij zijn plek in die ranglijst moest laten schieten. Een veertiende plaats op de 200 meter vrije slag werd wel een mooie notatie met een tijd van 2.09.31.

Ook Luuk Hulleman (2003) kreeg voor het eerst te maken met series en finales. Met zijn natuurlijke voorkeur voor de langere afstanden, was hij verrast mee te mogen sprinten op de 50 meter vrije slag finale. Een tiende plaats was het resultaat. Helaas was hij met 57.97 seconden net niet snel genoeg voor de finale op de 100 meter. Zijn beste eindnotering behaalde hij op de 400 meter vrije slag, hij werd zesde van het land met een tijd van 4.29.77. Met starts op de vrije slag, de rugslag en de wisselslag maakte hij er een goed gevuld toernooi van, met resultaten om trots op te zijn.

Hoofdtrainer Jacqueline de Waal was er alle dagen bij om de zwemmers te coachen en kijkt met trots terug op de prestaties van de zwemmers.