Afgelopen woensdag, 2 mei, was weer de traditionele voetbaldag. Tijdens de meivakantie wisten bijna 100 kinderen sportpark de Egelbeek te vinden.

Voor de wat grotere jeugd waren leuke en uitdagende oefeningen uitgezet. Door de jongere kinderen werd op speelse manier kennisgemaakt met voetbal. Met spelletjes als ‘de wolf en de 7 geitjes’, voetbalcurling, het gatenzeil en minigolf werd het een leuke en leerzame dag voor de kleinsten. Als afwisseling kon iedereen springen op het luchtkussen.

Het was natuurlijk weer een uitgelezen moment om de kinderen nog eens extra te verwennen. De welbekende limonadetank, waar ze zelf de hele dag ranja konden tappen, was de hele dag in bedrijf. Daarnaast kregen de kinderen lekkers zoals slagroomsoesjes, krentenbrood en cake – met dank aan Bakkerij ‘t Stoepje.

Als lunch werd natuurlijk het bekende broodje knakworst geserveerd. Ook de boterhammen met hagelslag werden goed gegeten. Daarna barstte de strijd los voor de shoot-out.

Eerst werden de voorrondes per leeftijdscategorie gespeeld. Nadat de namen bekend waren voor de finale, werden de kinderen traditioneel getrakteerd op een ijsje van IJssalon Rozeboom.

Zo konden de finalisten fris en fruitig aan de finale beginnen. Deze was zenuwslopend! Eén voetballer bleef er over, hij maakte alle goals: Job Bonekamp van JO-8 van v.v. KVO. Hij mag zich een half jaar lang de kampioen noemen van de shoot-out.

In het najaar is er weer een Rabobank voetbaldag bij KCVO en alle jeugd is dan natuurlijk weer van harte welkom.