Zoektocht naar Voorleeskampioenen in Epe, Emst, Oene en Vaassen

door | feb 14, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 13 februari in Epe en 15 februari in Vaassen de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen schoolkampioenen uit Epe en Oene en 7 uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek.

Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen. De voorleeskampioenen van de lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om de gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 23 mei 2018 in Amstelveen. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen worden.

Deelnemers
De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Sarah Bockhoven van de Van der Reijdenschool, Mirthe Bakker van de K. Norelschool, Sanne van Voorst van de Gildeschool, Myrthe Brink van de W.G. van de Hulstschool, Jasmijn de Vries van De Hoge Weerdschool, Julia Berends van De Bongerd, Bente Huntink van de Anne de Vriesschool, Maartje Collée van de Sint Bernardusschool en Annemee Bonnema van ‘t Hoge Land.

De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Sander Wiggerink van De Sprenge Emst, Charlotte van Heimenberg van Gerardus Majella, Anouk Ligt van De Krugerstee, Juneaida Yenal van Sterrenschool Geerstraat, David van Lokhorst van Mozaiek, Stan Brugman van De Violier, Dilara Duran van Sprenge Vaassen.
De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van griezelige, zielige, spannende en grappige boeken en van oude en nieuwe verhalen.

Jury en publiek
De jury in Epe bestaat uit wethouder Aalbers, mevrouw Bobbink van Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Kanis van de Bibliotheek Noord-Veluwe.
De jury in Vaassen bestaat uit mevrouw van Elst, deelnemer werkgroep laaggeletterdheid gemeente Epe namens Koppel, mevrouw Lindenschot, dyslexiespecialist en mevrouw Hulleman van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: