Op donderdagmiddag 12 juli is er bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 in Epe een workshop Duurzaam haken. Deze is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Door een tweede bestemming te geven aan overtollige plastic zakken, oude videobanden of afgedankte kledingstukken kunnen verrassende voorwerpen ontstaan die zowel duurzaam als fraai zijn.

Textielkunstenaar Willeke Klaassen zal de workshop verzorgen. Zij is naast textielkunstenaar ook docent beeldende kunst en vormgeving aan hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Zwolle. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 11 juli via het museum, 0578-627162 of 0578-661529. De middag duurt van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Haken is een traditionele handwerktechniek die makkelijk te leren is. Je hebt garen en een haaknaald nodig. Voor beginnende hakers is er een haakinstructie op papier. Deelnemers kunnen onder meer een tablethoes, een tas of een kleed(je) maken. Gevorderden kunnen zich wagen aan 3D vorm zoals een mand of een gehaakt beeld.

Voor deze workshop moeten de deelnemers zelf materiaal meenemen, zoals repen van oude kleding, T-shirts, lakens, videobanden, touw, plastic zakken of ander soepel materiaal. De aan te raden dikte van de haaknaalden is 9 tot 12, maar werken met verschillende groottes is ook leuk. De deelnamekosten bedragen € 20. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers en een bezoek aan de tentoonstelling Het nut van nuttige handwerken in het museum.