Vrijdagmiddag 19 juni bracht wethouder Lia de Waard samen met wethouder Mathijs ten Broeke van de gemeente Zutphen een bezoek aan de corona teststraat bij de brandweerkazerne in Vaassen. Ook Jan Willem Brethouwer, manager publieke gezondheid GGD NOG, was hierbij aanwezig.

De teststraat in Vaassen was de afgelopen weken (t/m zaterdag 20 juni) één van de twee plekken in de GGD-regio Noord- en Oost Gelderland (die bestaat uit 22 gemeenten) waar mensen zich kunnen laten testen op corona. De andere teststraat is in Zelhem.

Vanaf maandag 22 juni worden de testen die nu bij de brandweerkazerne in Vaassen worden uitgevoerd, uitgevoerd in Apeldoorn, op het Zwitsalterrein. Daar kan men namelijk gebruik maken van een gebouw in plaats van tenten. Het testen in Vaassen is goed verlopen. Er zijn ongeveer 120 mensen per dag getest. Dat zijn dus niet alleen mensen uit de gemeente Epe, maar uit de hele GGD-regio. GGD-medewerkers waren enthousiast over de samenwerking met de brandweer op de locatie in Vaassen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wanneer u zich zou moeten laten testen op corona, hoe u hiervoor een afspraak maakt en hoe zo’n test in zijn werk gaat? Kijk dan op de website van de GGD:

https://www.ggdnog.nl/corona/alles-over-corona/coronatest-wanneer-hoe-en-waar