4 dagen lang heeft de jeugdafdeling van de vv Emst zich uitstekend vermaakt op het eiland in de Waddenzee, Ameland.

Al 27 jaar sluit de jeugd van de vv Emst het voetbalseizoen gezamenlijk met z’n allen af met een jeugdtrip naar Ameland. Alleen de allerkleinsten JO7, JO8 en JO9 gaan niet mee.

Ook dit jaar vertrokken de deelnemers en hun begeleiding op de woensdagmorgen voor Hemelvaartsdag in 2 grote bussen richting Holwerd om daar met de boot over te varen naar Nes op Ameland.

Daar eenmaal aangekomen kreeg iedereen een fiets en werd er koers gezet richting de 2 naast elkaar gelegen kamphuizen waarin de groepen 4 dagen zouden gaan verblijven.

Omdat het deze woensdag erg mooi weer was zochten de teams na aankomst bij deze kamphuizen direct een slaapplek uit en werd de meegenomen bagage daar neergezet.

Vervolgens snel naar het strand om daar lekker te gaan voetballen, zwemmen of lekker in de zon te liggen. Een mooi begin van deze jeugdtrip.

Na het avondeten waren er verschillende spelletjes werd er ook rondom de kamphuizen op de voetbalveldjes lekker gevoetbald door de kids. Toen het donker was konden de kids rondom de kamphuizen lasergamen in de duinen.

De donderdag begon met een ontbijt en snel daar mochten de teams gaan zaalvoetballen en niet veel later ook bowlen. Tussendoor werd er lekker gefietst over het eiland en werden de kleine dorpjes aangedaan voor een ijsje of andere versnapering,

Op de donderdagavond was er naast het songfestival kijken ook een leuke quiz waar iedereen met volle inzet aan deelnam.

De vrijdagmorgen bestond uit een vrij programma per team. Zo gingen er teams de vuurtoren van Ameland beklimmen, andere lekker zwemmen in het verwarmde binnenzwembad en sommige teams moesten weer naar het strand om daar lekker uit te waaien. In de middag stond er een fietstocht met spelonderdelen op het programma en bij terugkomst was er nog een opgeblazen buikschuifglijbaan waar de team vanaf mochten. Veel water en schuim maakte dit onderdeel weer tot een groot succes. Na lekker bbc-en stond er ’s avonds bubble voetbal op het programma en werd de avond afgesloten met een bingo.

De zaterdagmorgen stond in het teken van het opruimen en de prijsuitreiking van het beste team van alle spelonderdelen.

Hierna snel nog even moederdagcadeautjes kopen in Nes en de fietsen weer inleveren.

Rond 14:00 uur bracht de boot de vv Emst spelers en begeleiding weer naar Holwerd waar de bussen al stonden te wachten iedereen weer in Emst af te leveren.

Daar aangekomen stonden alle ouders weer met smart op hun kinderen te wachten en zo kwam er rond 17:30 uur een einde aan 4 dagen jeugdtrip en keerde alle deelnemers maar ook alle begeleiding moe maar voldaan naar huis.

Kijk voor mooi foto’s van deze jeugdtrip op www.vvemst.nl

Op de naar de 28e editie in 2019 !!