Foto: Vera en Jan Wouter in gesprek met een aantal deelnemers

 

In Emst is het de vrijdagmiddagen in de Hezebrink vaak gezellig vol. Elke even week is er namelijk  ‘Koffie-Inloop’  Tot week 26 (19 juni) is er een gevarieerd programma . Woordspelletjes. Bevrijding. Creatieve middag. Koesballen. De oude doos en een optreden van de Olde Deerns.

Vrijdag 6 april was het thema: “Wat leeft er bij de senioren in Emst? Wat gaat er goed? Wat zijn de wensen ? Hoe pakken we dit op ?  Wat doen wij als senioren in Emst, wat kan beter vanuit de gemeente opgepakt ? ”  Heldere vragen, waar  ook heldere antwoorden opkwamen.

Vera Griep en Jan Wouter van der Straaten, beide buurtverbinders  van BuurtMaken.nl hadden een goed gesprek met ca 10 senioren die op hun 2-wekelijkse ontmoetingsmiddag op de Hezebrink hiervoor tijd ingeruimd hadden. Het gesprek past in de reeks van gesprekken die de 2 Emster buurtverbinders, Vera en Jan Wouter, samen met de buurtregisseur van Emst Lianne Houtman, in deze periode voeren op tal van plekken in Emst.. Buurtregisseur en Buurtverbinders willen met dit gesprek in combinatie van een tiental vergelijkbare gesprekken een zo volledig beeld krijgen van de wensen van iedereen uit Emst.

Als het beeld compleet is, en de wensen concreet zijn dan wordt er gekeken wie de plannen gaat uitvoeren. Mooiste zou zijn als er vanuit Emst wat mensen opstaan die zo’n klus willen oppakken, eventueel met wat ondersteuning en soms wat budget van de gemeente. Soms is het handiger als de gemeente de trekker is.

Hondenpoep. Misschien niet verrassend, maar het was wel de eerste opmerking die er gemaakt werd. Wat ook bleek,  dat er óók onder de senioren veel voor anderen gedaan werd. Van huisvuil buiten zetten, tuintjes onderhouden tot verkeersregelaar of vrijwilliger op NL Doet.

De jaarlijkse buren-dag in september i.s.m. de Spar, was bij velen bekend. Jammer dat bij het onderhoud van het groen niet de moeite genomen was de buurt even te vertellen over de aanpak. Kwam nu niet goed over. Vera en Jan Wouter waren blij verrast te horen dat er in verschillende straten , nog steeds jaarlijks ‘buurtfeesten’ waren.  Soms mét, en soms zónder steun van het Oranjefonds.

Jan Wouter en Vera werken mee, omdat deze gesprekken een onderdeel zijn van BuurtMaken.nl, een nieuw initiatief van de gemeente Epe. Wil je weten wat er bij jou in de buurt gebeurt, maar ben je niet zo handig met de computer dan is dit mogelijk ook iets voor u. Interesse? We komen graag een keertje bij u langs. Mooiste is dan als u 5-8 buren tegelijkertijd met de buurtverbinders uitnodigt bij u thuis. U zorgt voor wat extra stoelen en de gasten. Buurtverbinders zorgen voor een pak koffie, thee en een boel  koekjes. Uurtje later hebt u antwoorden op veel vragen en, mocht het zo zijn dat u meteen al een leuk idee hebt voor in de straat, dan wordt dat gelijk meegenomen!  Staat dat ook gelijk op de kaart !

Het idee is:

‘Emst is voor veel mensen nu al fijn om te wonen.

Samen ( buurtverbinders en u )  maken we het hier in Emst nóg leuker ! ‘

Info over BuurtMaken.nl

Lianne Houtman                –  l.houtman@koppelswoe.nl

Vera Griep                         – vgriep@hotmail.com
Jan Wouter vd Straaten    –  jwvdstraaten@gmail.com

Info over Koffie Inloop Hezebrink: 

– u betaalt alleen uw consumptie

– elke even week t/m 26 – 29 juni

linda Seinstra                   – l.seinstra@koppelswoe.nl