Vios wint van Barneveld

door | dec 10, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

In de zaterdag 3e klasse B waarin VIOS dit seizoen speelt, is een duidelijke rangorde ontstaan. Nieuwland ASC uit Amersfoort en Batavia’90 uit Lelystad gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Tussen de plaatsen drie en dertien zit niet veel verschil. Bij een overwinning kun je in één dag vijf plaatsen stijgen. Op plaats veertien staat v.v. Barneveld met vijf punten. Dit is vandaag de tegenstander van VIOS. VIOS staat op de vijfde plaats met vijftien punten. Een overwinning moet dus mogelijk zijn. Alhoewel dit altijd lastige wedstrijden zijn.

Het was echt een slechte wedstrijd. VIOS speelde ongeconcentreerd en slordig. De wedstrijd kreeg echter een jongensboek einde. VIOS begon goed aan de wedstrijd met een grote kans voor Dennis de Jong in de tweede minuut. In de tiende minuut ging het volledig mis. Joas Pol verspeelde de bal op 20 meter van het eigen doel. Barneveld had deze competitie tot nu toe vijf keer gescoord en Adem Sanli kreeg echt een cadeautje 0-1. Vervolgens heeft Barneveld zichzelf uit de wedstrijd gespeeld. Met commentaar en gele kaarten was het Barneveld die VIOS terug in de wedstrijd bracht. In de 28e minuut werd een cornerbal in eigen doel gewerkt 1-1. In de 37e minuut kreeg Jacco Verstraten een dot van kans op 10 meter vrij voor het doel. In de 38e minuut krijgt Barneveld een terechte rode kaart voor natrappen. Coen Fieret vond dat hij werd vastgehouden en reageerde daarop met een trap zonder dat de bal in de buurt was. De jonge en goed leidende scheidsrechter Gidding had dit gezien en trok de rode kaart. In de 40-ste minuut geeft Stef Koldenhof een breedtepass voor het doel die weer werd onder geschept waardoor Barneveld haar tweede kans kreeg. Doelman Bahatin Selcuk voorkwam een tegen goal.

In de tweede helft kwam VIOS anders uit de kleedkamer. VIOS probeerde tegen tien man voetballend een oplossing te vinden. Dit lukte niet. In de 73-ste was er de eerste goede aanval VIOS. Op een voorzet van Stef Koldenhof schoot Noah Tuasela op de paal. De wedstrijd kabbelde voort tot het eind. Toch kwam het uiteindelijk nog goed voor VIOS. Ruben Soppe speelde de laatste thuiswedstrijd voor VIOS. Hij is bezig aan zijn 7e seizoen en gaat in januari terug naar zijn geboortestad Coevorden. In de 90ste minuut krijgt de wedstrijd een jongensboek einde. Ruben wordt aangespeeld op de middellijn en is niet te houden voor zijn drie tegenstanders. Hij legt binnen de zestien de bal klaar voor Noah Tuasela en via de keeper en de binnenkant van de paal staat VIOS voor met 2-1. Met Ă©Ă©n van zijn beste acties van de afgelopen zeven seizoenen neemt Ruben afscheid van VIOS. In de blessuretijd neemt Barneveld veel risico. Levi Tuasela, die sinds drie wedstrijden een basisplaats heeft en een prima wedstrijd speelde, geeft een fijne voorzet die door Dennis de Jong op de paal wordt gekopt waarna Jelle Pol de terugkomende bal in het doel kopt 3-1.

Uiteraard werd Ruben Soppe uitgeroepen tot man van de wedstrijd en er werd tevens op een prachtige manier afscheid van hem genomen. VIOS heeft nu achttien punten en speelt volgende week een uitwedstrijd bij Terschuurse boys.