De volgende gelukkige om pupil van de week te mogen zijn is Tom Konijnenberg.
Hij is negen jaar oud en zit in groep 5 van ‘t Mozaïek. Tom voetbalt in het team JO11-2, met zijn vader Gerard als trainer. Hij kwam al als klein jongetje bij VIOS en is vanaf zijn 4e bij de mini’s komen voetballen. “Ik vond het altijd al leuk om te voetballen” zegt Tom, “en mijn zus voetbalt nu ook al een tijdje bij VIOS”. Tom speelt linksbuiten in zijn team, “dan geef ik de bal goed voor en dan kan Saviano of Mick scoren”. Of hij scoort gewoon zelf, want Tom heeft ook al genoeg mooie doelpunten op zijn naam staan kan ik jullie vertellen.

Als ik vraag wat hij het leukste vindt aan de trainingen moet ik wel lachen om zijn eerste antwoord. “Dan mag ik later naar bed” zegt hij vrolijk. Maar natuurlijk vindt Tom het voetballen zelf het allerleukste en dan vooral de partijtjes. Hij zegt extra goed te zijn in het schuin voorgeven van de bal, verdedigen vindt hij lastiger, maar gelukkig heeft hij medespelers in zijn team die daar juist extra goed in zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten in JO11-2 en staat het team van Tom op dit moment op een mooie 3e plek.

Tom noemt als beste speler van VIOS Erik Koldenhof, “hij heeft mij ook trainingen gegeven, dat was erg leuk”. Als favoriete club van Nederland noemt hij als eerste “gewoon” VIOS, maar daarna toch AJAX. Met als beste speler Huntelaar. En de beste speler van de wereld is Neymar. Naast het voetballen bij VIOS gaat Tom in de buurt vaak ook nog door met voetballen. En verder mag hij graag gamen, het populaire spel Fortnite is favoriet. Tom heeft al heel veel zin in 12 mei, eindelijk is het dan zo ver en mag je doen waar je zo ontzettend naar uit kijkt. Samen met de mannen van het 1e mee doen met de warming up en lekker met ze dribbelen, laat ze maar eens zien wat jij allemaal kan.

En dan zijn we toegekomen aan de laatste vraag, “wat gaat de uitslag worden?”, “het wordt 2-0” zegt hij. Tom, ik wens jou een hele leuke middag toe, met hopelijk een paar prachtige doelpunten voor VIOS, veel plezier!

 

Jessica Salomons.