Vios pakt 3 punten

door | okt 2, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Na het verlies van vorige week kregen de spelers van trainer Maikel Amzand een duidelijke opdracht mee. Namelijk met passie voetballen. De 3 punten moesten deze middag in Vaassen blijven. Door de afwezigheid van de geschorsten Noah Tuasela en Jelle Pol kreeg onder ander Nick Sluijmers de kans en startte in de basisopstelling. Gehuld in nieuwe wedstrijdkleding betraden de basis elf van VIOS het hoofdveld om het op te nemen tegen SV Otterlo dat vorige week gelijk speelde.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van de Burg werd het strijdplan van de geel zwarten al gauw duidelijk. SV Otterlo speelde de bal achterin vaak over de breedte van het veld. Het waren de Vaassenaren die bij een onnauwkeurige pass of een dieptebal van SV Otterlo het duel niet schuwden. Door de vele balveroveringen liet VIOS zien dat er voor SV Otterlo deze middag niks te halen viel in Vaassen.

Met snelle uitbraken en een aantal goed opgezette aanvallen liet VIOS van zich spreken. Dit resulteerde in de 9e minuut in een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op zo’n 20 meter van het doel van SV Otterlo kreeg VIOS een vrije schop toegekend. Het was spits Jacco Verstraten die zich achter de bal positioneerde. Hij krulde de bal langs de muur en liet de keeper kansloos. Het spelbeeld bleef de 1e helft ongewijzigd. VIOS gaf niets weg, al liet doelman Bahattin Selcuk nog wel van zich spreken met een goede redding op een voorzet van SV Otterlo.

In de 2e helft startte VIOS met waar het gebleven was. Met de juiste felheid en scherpte zette VIOS de tegenstander onder druk. SV Otterlo hanteerde in de 2e helft sneller de lange bal richting de spitsen. Maar de verdediging van VIOS pareerde deze en kwam daarmee niet in de problemen. In de 55e minuut nam Jacco Verstraten een uitdraaiende hoekschop. Deze werd door aanvoerder Joas Pol hard ingekopt maar ging rakelings voorlangs.

Ondanks de juiste scherpte en inzet kreeg SV Otterlo in de 63e minuut toch de kans waar ze op hoopten. Op een onbewaakt moment verraste de blauwhemden de VIOS verdediging en schoof aanvaller Dion Kroesbergen de bal langs doelman Selcuk. Door deze 1-1 kwam het geloof terug bij SV Otterlo. Ondanks de tegenslag hield VIOS zonder veel moeite stand. Alleen creëerden de geel-zwarten nog maar weinig mogelijkheden. Wel kwam Mathijs Meijer nog oog in oog met de keeper na een prachtig combinatie. Zijn inzet miste de juiste richting en kon worden gekeerd door de SV Otterlo goalie Nico Pluimers. Maikel Amzand ging op zoek naar een aanvallende impuls. Het was Daan Gorelikow die zijn opwachting maakte en met zijn invalbeurt begon aan zijn debuut. Hij verving de moe gestreden Jaron Dijksterhuis. De 1-1 stand bleef geruime tijd op het scorebord staan. Maar beide ploegen namen geen genoegen met een punt.

Het was VIOS die in de 87e minuut de winnende treffer kon vieren. Het was de debutant Daan Gorelikow die een goede aanval kon bezegelen met een treffer. Met de punt van zijn schoen stuurde hij de bal naar de verre hoek en maakte hiermee zijn eerste officiële competitiedoelpunt voor c.s.v. VIOS Vaassen.

Deze teamprestatie zal de basis moeten zijn voor de rest van het seizoen. Wanneer VIOS met deze inzet en passie speelt zullen ze een ware angstgegner zijn voor iedere tegenstander. En wanneer spelers door blessures of schorsingen ontbreken heeft Amzand flink wat puzzelstukken om mee te schuiven. Ondanks de verjonging heeft de trainer namelijk de beschikking over een talentvolle en gelijkwaardige selectie.

Man of the Match was Rick van ’t Einde. Hij was het die op het middenveld deze middag het voortouw nam en trainer Amzand gaf waar hij vroeg namelijk, spelen met passie.

Volgende week reist VIOS af naar Harderwijk om het op te nemen tegen Zwart-Wit ’63. Zij kennen een moeizame start van de competitie en zullen er alles aan doen om de eerste 3 punten te pakken.

Opstelling csv VIOS Vaassen; Bahattin Selcuk, Maurits Visch, Ruben Soppe, Joas Pol, Stef Koldenhof, Rick van ’t Einde, Nick Sluijmers, Mathijs Meijer (72’ Quincy Werinussa), Jaron Dijksterhuis (81’ Daan Gorelikow), Jacco Verstraten, Dennis de Jong.