Afgelopen zaterdag was het dan eindelijke zo ver. Het Vios Oldstar toernooi ging van start. Terwijl de organisatie nog bezig was met de laatste voorbereidingen kwam de eerste ‘oldstar’ het sportpark opgewandeld. Het was Peter van Triest inmiddels de 70 ruim is gepasseerd en daarmee de oudste deelnemer was.

Om 13.00 uur druppelden de overige deelnemers de kantine binnen die werden ontvangen met een ‘ouwe jongens krentenbrood’’ lunch. Er ontstond een ware reünie waar ploeggenoten van weleer elkaar weer ontmoette en waar oude verhalen weer tot leven werden gebracht. Ondertussen verschenen er op het scherm diverse oude kiekjes die door Bertus van de Oostenkamp zorgvuldig zijn uitgezocht. Na het bekend maken van de teamindeling en het geven van de nodige instructies vertrokken de +/- 60 deelnemers naar de kleedkamers om zich voor te bereiden op de onderlinge confrontaties.

Om 14.00 uur klonk het startsein waarmee het toernooi werd afgetrapt. Onder leiding van de scheidsrechters Steven Kneppers, Jan Kuijt en Johan Koop werd het al gauw duidelijk dat het niveau onder de Old Stars nog altijd hoog ligt. Mooie passes werden afgewisseld met prachtige individuele acties. En waar de één nog steeds een meerwaarde zal zijn voor de huidige selectieteams van VIOS kampte de ander al gauw met kleine pijntjes. Voor een aantal waren daarom de 4 wedstrijden van een ieder 10 minuten dan ook ruim voldoende voor die middag.

Daar waar de teams tijdens het toernooi nog op leeftijd waren gemixt werd er om 16.00 uur afgetrapt tussen twee, op generatie geselecteerde, teams. In team 1 waren veel leden van het huidige eerste elftal te vinden aangevuld met spelers die recentelijke nog uitkwamen voor het eerste elftal. Zijn namen het op tegen de spelers die, wat langer geleden, decennialang het geel zwart van VIOS Vaassen vertegenwoordigden. Onder leiding van het arbitrale trio Rinus Koetsier, Johan van der Wal en Steven Kneppers trakteerden de twee teams de toeschouwers op een aantrekkelijke wedstrijd. Al vroeg in de eerste helft drong Gertjan Lammers als vanouds het 16 meter gebied binnen. Ook als vanouds trok Jan-Willen Oosterloo aan de noodrem waardoor scheidsrechter Koetsier genoodzaakt was een strafschop te geven. Deze werd door Lammers zelf onberispelijk langs goalie Gerrit Sangers geschoven. Aan de andere kant waren René le Febre en Sven Petter dicht bij de aansluitingstreffer. Maar de grootste mogelijkheid was voor Tijmen Eggink die een harde streep gekeerd zag worden door doelman Maikel Gerritsen. In het tweede bedrijf werd de wedstrijd beslist door de ingevallen jongelingen Noah Tuasela, Mucahid Kilic en Dennis Gerritsen.

Na afloop van het evenement werd het nogmaals duidelijk dat er veel Old Stars aanwezig waren. Zoals het vroeger de normaalste zaak van de wereld was bleven alle kandidaten nog lang napraten op het terras. En onder het genot van een vers gebakken hamburger en een drankje werd er nog een leuke opbrengst opgehaald voor de vereniging. Er werd namelijk nog een slinger gegeven aan het Rad van Avontuur waar een tablet te winnen viel.

Er kan teruggekeken worden op een succesvol evenement. De dank is daarom extra groot aan alle vrijwilligers en deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt. De organisatie is al in beraad om te bepalen wanneer dit een gevolg te gaan geven.